Dressyrlektion

Imorse var det dags för dressyrlektion för Gittan igen. Igår kollade jag på lite filmer på youtube, samt läste en del om skolorna. Så det hade jag med mig i tanken idag.

Började rida fram själv, först ett bra tag i skritt. Det kändes bra, hon lyssnade rätt fint och jag red bra. Provade en bakdelsvändning åt vardera håll innan jag började trava, dom satt fint. Travade igång en väldigt fin häst! Jag var noggrann med hörnpasseringarna, la in volter, volt tillbaka, serpentiner, lite övergångar. Hon var jättefin verkligen. Övergångarna börjar bli riktigt fina, i skritt och trav. Sedan M sa åt mig att rida mer in i övergången till skritt, låta det ta någon sek extra, så har det blivit stor skillnad. Förut blev de så tvära övergångar där hon nästan stannade till, och blev lite flack i kroppen. Men nu sitter hon ihop hela vägen.

Galopperade igång i båda varven, och hon var kalasfin faktiskt. Trevlig tjej. ;-)

Sedan kom G in, och hon frågade vad jag ville göra. Jag valde att fortsätta med öppnor, skänkelvikningar och övergångar. Vi började med övergångar mellan skritt/trav och vara noggrann med att hon ska kliva in med sitt inner bakben mer under sig. Även in i övergången till trav så att jag inte släpper henne då.

Sedan gick vi in på öppnor på långsidan, skänkelvikning snett igenom, och så öppna ner på långsidan igen. Så rullade vi på så. Det gick skitbra! Nu jäklar. Jag tänkte mer energi idag, energin får inte försvinna när jag går in i öppnan. Och det gav verkligen resultat. Alltså, jag blev väldigt chockad, för hon tjaffsade INGENTING?! Alltså ingenting... Jag bara red, och hon bara gjorde. Hon gick i jättetrevliga öppnor, i båda varven.

Även skänkelvikningarna var bra idag, jag tänkte även här mer energi. Det gick inte klockrent, men det gick väldigt bra. Det är nog dom bästa skänkelvikningarna jag ridit iaf. Kändes kanon. Och jag red väldigt bra idag. Förresten, en sak som hjälpte mig enormt var att G sa att jag skulle tänka längre hals i skänkelvikningen. Helt plötsligt släppte något och vi fick ett betydligt bättre flyt. Tänk att en liten mening kan göra så att man får in en helt annan känsla i det man gör, och förbättra så pass.

Galoppjobbet bestod först av övergångar mellan trav/galopp, där vi låg på en fyrkant så att jag fick jobba med hörnen som jag har problem med att hon viker sig in i. Övergångarna gick bra, jag fick tänka öppna i traven, då kom hon tillbaka naturligt. Sedan fick jag lägga in en hel del volter för att lugna henne. Men jag är nöjd. Hon gjorde många fina galoppfattningar oxå. Och i hörnen då vi red galopp så fick vi henne att jobba igenom hörnet, och inte vika sig. Jag fick tänka mer eftergift i innerhanden och komma ihåg att sitta kvar på inner sittben. Då gick det jättebra. Red även förvänd galopp, fortsatt på lilla fyrkanten så vi fick jobba hörn. Det gick jättebra. Den känns alltmer stadig.

Sedan travade vi av i rund och låg form, och hon var suverän här oxå. Riktigt bra jobbat av oss båda idag. :-)

 
 
 
 
Efter lektionen så fick hon en rejäl avskrittning, käka lite betforvatten, och sedan for vi till kliniken och hon fick den sista sprutan. Så nu är hon färdigvaccinerad. :-) Synd att jag måste vänta 7 dgr innan jag får starta nu, för annars hade jag tävlat i Gnarp på lördag och Matfors på söndag. Dom två är typ mina favorittävlingar varje år, den helgen alltså. Men men, bara att gilla läget. Det var en kvinna som vaccinerade B idag, och hon reste sig inte en gång. :o Jag blev väldigt förvånad... Om det var pga att det var en kvinna elr ej, det vet jag inte. Men skötte sig, de gjorde hon. ;-)
 
Mössan lät hon vara på hela vägen till Bergsåker och tillbaka till ön, jösses. ;-) Hon slutar aldrig förvåna dendär. :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0