Ja hujedamej!

Imorse innan jobbet skulle jag först ha utsläpp, så for upp kl 6.30. Sedan skulle jag ha tagit en uteritt på Bellabus. Men så blev det inte. Då jag tog ut henne så såg jag direkt att hon gick jättekonstigt, jag bara "B, är du halt?".... Men jag tänkte äh, jag släpper ut henne så gör jag klart de andra hästarna först.
 
Hämtade sedan in henne och hon såg likadan ut. Ångesten började komma. Jag gjorde alla övningar jag brukar göra på henne, för att ge henne bästa förutsättningar att röra sig bra. Slängde sedan på repgrimman och hoppade upp barbacka för att känna av läget uppifrån. Katastrof. Så jag hoppade av, och tänkte att jag provar gå en sväng. OM det skulle vara träningsvärk (vilket hon aldrig lidit av så illa att det synts förr). Men nej, det blev inte bättre. Dessutom märkte jag då att hon hade det jobbigt att gå uppförs, svårt att få upp sina framben. Hon började även snubbla på plan mark. Panik liksom.
 
Fång? Korsförlamning? Google..... Sedan ringde jag vet. ganska omgående och rådfrågade, och hon trodde isåfall på korsförlamning. Hem, hämta väskan, tanka, köpa frukost, och så for jag slutligen och lastade Bellan och for in. Då var klockan ungefär 9.00.
 
Vi kom in, och fick vänta väldigt länge. Jag hade ju ingen bokad tid så oss tog dom när dom hann. Så jag väntade nog 1,5 timme där innan jag fick komma in med B. Hon började med att kika på rörelsemönstret först, och redan då så såg jag att det blivit något bättre. Hon såg inget superkonstigt mer än att hon var lite kort i sitt steg. Men jag som känner henne vet ju hur hon brukar se ut. Så hon började lyssna på hjärta och tarmar, och i magen var det väldigt tyst. Så hon funderade på om B hade haft någon kolikkänning imorse. Så dom förberedde för att gå in i tarmen och känna runt där. Bellan tyckte detta var väldigt obehagligt så dom fick vara två st och jag fick bremsa. Hugaliten.
 
Men ingenting fel i tarmen, allt kändes bra. Sedan väntade vi på svar på blodprovet för infektion, och det var negativt. Redan då hon börjat undersöka litegrann och sett rörelsemönstret så uteslöt hon fång och korsförlamning, för B var mjuk och fin i musklerna och reagerade inte negativt på något alls.

Så vet. tror att hon fått en reaktion av vaccinet igår helt enkelt. Ju längre vi var där desto bättre rörde hon sig dessutom.

När vi kom hem och jag släppte ut henne i hagen var klockan 14.00, och då gick hon helt normalt och obehindrat. Som vanligt alltså. Så... något bättre svar än så får vi nog inte på vad det var, men förhoppningsvis håller hon sig frisk och fräsch nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0