Ridning x2 (gårdagen)

Tar och skriver ett inlägg om gårdagens ridning. I veckan så blev jag förfrågad om att hjälpa till att dressyra en ponny i stallet, vilket jag gladeligen tackade ja till. Så igår så var det dags att provrida lilla fröken. :-)
 
Jag började med att skritta ett par varv på travbanan, och sedan ta tyglarna och känna lite på henne. Provade halter och kollade läget. Hon var inte så lyhörd för sätet i början, men ju fler halter jag la in desto bättre lyssnade hon.

Vi gick sedan in till paddocken där jag fortsatte i skritt, kände på henne i volter osv. Hon svarade väldigt fint. Det märktes tydligt var problemen fanns, då hon gärna sköt ut bogen och hävde in bakdelen osv. Men hon svarade som sagt väldigt bra på korrigeringen.

Joggade igång och kände på henne där, och det var likadant där, att hon behöver ramas in helt enkelt. När hon blir inramad kommer allt annat på en gång.

Provade galoppera i lättsits i båda varven några varv, för det är hennes svagare punkt. Det märktes, för så fort jag bad om att hon skulle lugna takten lite så blev hon svag och föll isär lite. Men hon skötte sig väldigt bra.

Efter detta så gav vi oss, så får hon smälta detta tills nästa gång. Det var en otroligt trevlig liten ponny! Otroligt positiv, hon ville verkligen göra rätt, och hon försökte hela tiden göra det jag bad om. Så himla härlig inställning. Dom två (ponnyn och hennes ryttare) kommer att få väldigt roligt tillsammans. Tanken är att jag ska mjuka upp henne och göra det enklare för den lilla ryttaren att hitta känslan. Det ska bli väldigt kul!

 
 
 Sedan var det dags för min egna lilla pulla att få sig en ridtur. Vi tog en härlig uteritt där Bella satte ribban. Jag hade en lite annan ridkänsla i kroppen sedan ridpasset med Heavenly, vilket gynnade min och Bellas tur. Jag fick med mig henne på ett annat sätt idag. Hon var fin! Krävde liksom ingen form, men hon lyssnade väldigt fint och jobbade trevligt bitvis. Red lite skritt/trav övergångar, och sedan galopp i lättsits där jag övade tempoväxlingar. Hon var fin. :-) Lugn och fin skritt hemöver oxå, på lång tygel. Nu har hon kommit in i sommar-moodet min lilla häst. Hon är alltid lugnast då.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0