Tävling (Gårdagen)

Igår var det alltså dags att fara till Brunflo för att tävla. Det tog ungefär 2 timmar och 30 minuter, hujedamej. Det är tur jag har en lättsam häst att åka med, bästa B.
 
Eftersom jag hade ca en halvtimme mellan starterna, så la jag upp det som så att jag red fram inför båda klasserna direkt. Jag började rida fram i ridhuset, där jag skrittjobbade henne, joggade igång och sedan red travjobb i form av tempoväxlingar, mellantrav, skänkelvikningar. Hon var stretig i början, men sen... sen.... SATAN vad fin hon var! Som på Issa-lektionen. Så jädrans fin. Vi dansade fram i ridhuset, jag kunde öka, samla, flytta, lägga en volt. Hon bara flöt på, och jag hade händerna uppe och framme och dom bara fanns där. Ja, en riktigt härlig känsla bjöd hon på lilla B.
 
Sedan skrittade vi upp till framridningen utomhus, som låg precis bredvid tävlingsbanan. Där skrittade jag lite innan jag körde galoppjobbet. Jag började i höger galopp, hon var lite tittig, men hon hade en bra galopp. Jag la in volter, tempoväxlingar, och när jag hade henne med mig så red jag förvänd, och hon var asduktig. Jättefin. Sedan körde jag samma i vänster, där hon har lite svårare med takten i förvända. Den är fin, men hon tappar den när det blir jobbigt. Men jag hjälper henne lite extra då så att hon orkar jobba sig igenom det. Jag kom på mig själv med att rida henne för låg oxå, för när jag kom på att jag ska tänka upp fram och in med bak, ja då kom hon såklart upp fram och vi fick en mycket bättre balans och bärighet.
 
Sedan var det dags att rida LB:2an. Jag kom in på banan och lät henne se sig omkring lite innan jag började jogga igång en väldigt spänd häst. Satte mig ner ganska omgående för att få lite mer ordning på henne, och då får jag startsignal. Hinner typ tänka "Helvete.....". Haha. Hon kändes alltså väldigt spänd. Men jag red serpentiner hela vägen ner så jag hann få lös henne litegrann innan uppridningen.
 
Känslan i LB:2an idag var inte så bra, jag var faktiskt rätt missnöjd då jag kom ut. Bella var spänd, men liksom ändå ganska fin. Men, i hörnen trängde hon som satan och det kändes som hon körde ut röva en mil utanför och att hon bara väntade på att få en galoppfattning. Sedan fick jag inte ut henne lika långt ut på spåret som jag skulle vela, för hon tränger lite som sagt. Och i halten vid domaren så stod hon inte stilla, utan tog ngt steg bak och ngt steg fram. Och när vi passerade hörnet där så kändes hon jättetrippig, och jag trängde med innerhanden för det funkade ju sist, men inte idag. Hon blev bara supertrippig, och jag kände bara nej... Uppridningen var dock grym. Där släppte hon till och travade på supertrevligt. Där hon annars brukar springa som en tok. Söta lilla häst.

Jag var som sagt rätt putt när jag kom ut därifrån, inte egentligen på B. Hon gör ju sitt bästa, hon är ivrig och ambitiös. Men jag kände, till nästa klass måste jag få lite ordning och reda. Hon måste vänta mer. Men iallafall, jag har blivit bedömd av denna domare förr, och upplevt att jag kanske inte blivit fullt så belönad som jag "borde" för mina ritter. Så jag tänkte, inte en andel mer än 61% kan denna ritt ha givit. Då de ropar ut mitt resultat i högtalaren trodde jag inte mina öron, men dom sa att jag la mig på en tredje plats på 65,33%.
 
Och där slutade jag, som trea med 65,33%. Jippi! Jag blev superglad. Och nu i efterhand när jag precis kollat på filmen, så ser jag ju att det var det värt. Det ser inte alls lika illa ut som det känns numera, vilket betyder att våran "lägsta nivå" inte är så dålig som den varit.
 
Planen här var ju att hoppa av och leda henne i 15-20 min och sedan stämma av sista 10 min innan min start i LA:3. Men jag hamnade ju på prisutdelning och ärovarv osv. så det hanns inte med så mycket vila för B.

Hon fick doppa truten i lite betforvatten innan vi red in mot framridningen igen. Och där skrittade jag, och skrittade, och skrittade. Och undrade om de inte skulle starta snart? Jag var nr 2. Men tillslut frågade jag om klockan som då var 11.00. Min start var 11.02. HJÄLP! Det är jag om 2 minuter. 1an var struken. Jösses.

Jag började trava henne i panik och red lite övergångar, jag fick henne med mig jäkligt snabbt och det kändes bra. Red in på banan och hann trava runt lite där, med fortsatt bra känsla. Sedan startsignal och då fattade jag galopp. Det kändes helt OK. Halten gjorde hon kanonbra. Sedan kör hon upp huvudet precis när vi ska iväg från halten, för att hon blir taggad.

I övrigt kändes denna ritt kanon. Vi hade två missar där hon 1. lägger in trav i ökade skritten, och 2. inte tar v. galopp där jag bad om den. Så, detta drog ner poängen en del. Vi skulle nog ha fått en 3-4 poäng totalt för dessa missar. Men, skitsamma. Jag är jättenöjd.  :-) Hon kändes lite slö, men det är bagateller. Finlir. Det kommer. I det stora hela var det en bra ritt.
 
Jag gissade på en 62%, och jag hade rätt. Vi låg på 62,14% och la oss då på en andra plats. Slutade på en fjärdeplats fast utanför placering. Jag var en halv POÄNG från att komma trea även i denna klass. ;-)

Så summa summarum, en bra tävlingsdag! :-D
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Grattis till placeringen! :)

Svar: Tackar! :D
Josefine Fred

2015-06-29 @ 13:41:36
Postat av: maria at inredningsvis

Grattis och så fin häst :) jag har börjat ta privata lektioner och de va det bästa jag gjort.


Idag har jag lyxiga glampingtips på bloggen :)

Önskar dig en solig ny vecka.

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)



Postat av: maria at inredningsvis

Grattis och så fin häst :) jag har börjat ta privata lektioner och de va det bästa jag gjort.


Idag har jag lyxiga glampingtips på bloggen :)

Önskar dig en solig ny vecka.

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)



Postat av: Lina

Grattis =)
Det förtjänade ni!

Svar: Tack 😀😀
Josefine Fred

2015-07-07 @ 15:40:38
URL: http://linanilsson.horseworld.se
Postat av: Sofia Spelkvist

Grattis till placeringarna :)

Svar: Tack! :)
Josefine Fred

2015-07-12 @ 20:39:29
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0