Dressyr

Imorse for jag och Bellan in till klubben för lite trimning i ridhuset. :-) Hade inget speciellt på schemat, jag var rätt nervös faktiskt haha. Så jag tänkte att Bella får styra vad vi gör, beroende på hur hon är. Hon är så taggad nu och då får man räkna med att planera om både en och två gånger.
 
Började med massor av skritt. Började med lite reparera-tänk idag, och red henne i fyrkanter, där jag ställer henne innan hörnet, och sedan då vi kommer till hörnet leder jag och vänder henne. Hon blir väldigt lösgjord av dethär jobbet, och så även idag. Sedan gick vi över till öppnor, och det tycker hon är lite besvärligt som vanligt. Men jag hade mkt fokus på mig själv, att jag skulle ha blicken rätt, bröstet och huvudet. Och försöka rida med så mjuk hand som möjligt. Det gick rätt OK på slutet. :-) När det funkade i båda varven gick vi över till trav.
 
I travjobbet var hon rätt ostadig. Hon hade en bra takt, men hon var som sagt lite ostadig och tjaffsig i munnen. Jag bara red på, och tänkte även här reparera-tänk med fyrkanten där jag ställer, leder och vänder. Hon tyckte det var döjobbigt! Hon saktade av några ggr och tappade takten helt. Jösses! Haha. Hon börjar kanske bli trött av pälsfällandet? Äh jag vet inte, lite smålat var hon där minsann. Och lite frustrerad för hon försökte fatta galopp där ur travjobbet helt utan vidare.

Sedan gick vi över till galopp, gjorde fattningarna från skritt då hon var så laddad i trav. Idag fokuserade jag som sagt mycket på mig själv, så jag tänkte verkligen på att sitta på inner sittben, titta dit jag skulle, inte ner på henne. Och det blev en himla skillnad på högergaloppen! Vanligen så fastnar jag med blicken nere på B, fastnar då i innertygeln och får inte henne till spårning riktigt. Men idag när jag inte tittade på henne utan dit jag skulle, samt tänkte på min position i sadeln så föll delarna på plats väldigt mycket enklare! :-D Så jag jobbade runt fyrkanten och la in volter här och där. Jobbade ca 1-2 m innanför spåret.

Sedan vänster galopp, den var oxå rätt ok. Jag fick hjälpa henne en del med takten i galoppen idag. Jag var även väldigt noggrann idag, med allt. Att när jag saktar av och ska byta galopp, elr rider i trav, elr i skritt, så ska jag inte släppa allt, som jag tenderar att göra. Utan jag RED henne ordentligt genom hörnen osv. även i skritt. Så att hon fick lov att vänta hela tiden.
 
Sedan blev det skrittpaus. Och när jag sedan skulle ta upp arbetet så var jag lite osäker på vad jag skulle göra. Jag la mig på en volt, i skritt, och började öka/minska volten. När det fungerade i skritt så tog jag trav och gjorde samma sak där, och till slut galopp och gjorde samma sak där. Det gick jättebra! Det hjälper mig att hitta alla kroppsdelar på henne och få henne att spåra och bära sig bättre. Sedan bytte jag varv och gjorde samma där. Gick jättebra även det! Avslutande varvet var höger, och där jobbade jag lite extra i galoppen för att hon har jobbigare att sätta under höger bak i vändningar och mindre volter, så där fick hon ta i och jobba. Hon var jättefin. :-)

Travade sedan av lång och låg och i ett friskare tempo. Hon var väldigt nöjd!! Och jag med. :-D Det låter inte som något vidare krävande pass, men det var det. Just eftersom jag var så himla noggrann med allt, så fick hon ta i mycket mer än hon brukar behöva. Hon kunde inte komma undan lika mycket idag, utan hon fick ta i hela tiden i alla gångarter. Så hon kändes helt klart färdig för dagen efter voltarbetet. :-)

Lite senare idag ska hon få agera barnhäst oxå. Just nu står hon och myser i solen, naken. :-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0