Galoppjobb i skogen!

Ja som rubriken lyder, idag blev det galoppjobb i skogen. Äntligen. Det var hur längesen sist! Det har inte varit bra underlag nog, men nu går det att rida där, upp mot hovberget. Och det är en lång och härlig sträcka med blandat svagt uppför och nerför. Bra träning.

Jag började skrittjobba henne påvägen dit, halter och slutor. Gick sisådär. ;-) Sedan joggade vi igång lite, hon ville sprätta iväg, jag ville att hon skulle ta i lite. Så det gjorde hon då jag bad henne. Sen blev hon taggad och då tappar vi kommunikationen, så då fick hon skritta tills vi kom  till galoppbacken. Där ville hon verkligen bege sig iväg för allt hon var värd, men jag sa nej. ;-) Hon fick allt ta halvhalterna, och då får hon lov att galoppera på i ett friskt tempo. Efter en stund började vi jobba fattningar, och förvänd galopp. För det är väldigt slingrigt där så det passar perfekt. Hon var fin!
 
På hemvägen blev hon vråltaggad, hade planerat samma arbete där (efter att hon skrittat en lång stund i skogen). Hon visste inte var hon skulle göra av sin energi här, hon flippade nästan. Men jag löste det bra ändå och vi kom till arbete även på hemvägen. Jag fick rida för allt jag var värd för att hålla takten. Men hon var rätt fin!

Sedan joggade vi på grusvägen hemöver, och i början hade hon såndär trippig symaskinstrav, men det tog verkligen inte lång tid förrän jag fick henne att kliva på framåt och länga ut steget. Hon blev jättefin! Red lite skänkelvikningar från sida till sida av vägen, vilket gick helt ok. :-)

Imorgon är det träning! Hoppas hon inte blev alltför trött idag. ;-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

härligt!:)

2015-03-09 @ 06:41:01
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0