Stark som en oxe ;-)

Idag red jag och Bullan ut en sväng. Jag hade tänkt en särskild runda med ev. lite klättring, men jag ångrade mig på vägen och red in på en annan väg. Och först är det skogsväg, men sedan blir det skog, upp och ner, svängar osv. så där joggade vi på ordentligt. Och när jag bett om trav och börjat rida lätt känner jag hur ont i ryggen jag har. Jag får så ibland om jag lyft tungt osv. (jag har någon sorts skada sen jag ramlade in i ett hinderstöd), men grejen är att jag inte lyft tungt idag. Så jag vet inte varför det var så.

Iallafall fick jag rida som en pungpåse, för varje gång jag satt ner gjorde det skitont. Så jag fick sitta framåtlutad. Och hon fick trava på i sett tempo, hetsmomman. Men ju mer vi joggade så ju mer kunde jag påverka, och ju mindre kände jag av ryggen. Fick flytta henne sidvärts och greja för att inte behöva dra i henne. Sedan då vi vände så joggade vi tillbaka oxå på skogsvägen, sedan hela grusvägen ner.
 
Vände sedan och tog en högergalopp hela vägen upp. Den var JÄTTEFIN! Jag var helt stilla och mjuk i handen och hon bara hade en asrund och fin galopp. Försökte jobba med att få bakdelen på plats så hon inte sladdar ut med den.
 
Joggade sedan rundan i skogen igen då vi kom upp dit, sedan tillbaka. Och då vi kom ner till grusvägen blev det vänster galopp hela vägen ner, den var sämre idag! än högern.... Tänka sig. ;-) Men det var okej.

Men hon var riktigt på och laddad idag lilla pullan. Så kan det vara. :-) Provade Sprenger-bettet idag igen, och ja, hon misstycker ju inte alls. Men jag tycker ju att det är en strl för långt. Men skulle jag ta ett mindre så skulle hon nog bli nypt. Hm...... svårt. Och skulle jag välja ett eggbett så finns det bara i en halv strl mindre, så gör det sån stor skillnad liksom? Och sen vet jag inte vad hon tkr om just det bettet. Så jag tänker och funderar om jag ska ta ett i denna storlek, med lösa ringar, och använda bettskivor? Och skulle jag vilja ha bettet på tävling så får det vara utan bettskivor just då (för det funkar ju). Eller så får hon ha annat bett på tävling? Ja ja, jag får klura på.
 

Innan ridturen höll vi på att flytta bingen dom har i hagen då den snuskat till sig REJÄLT i botten.. Fy fan vilken lukt vi fick stå och jobba i, haha. Huvva. Och Bellson, ja hon var nyfiken som vanligt!

 

Kommentarer
Postat av: Sandrasn.blogg.se

Hallå ser du inte att hon inte trivs med bettet????? Hon försöker ju spotta ut det???????? Mewheheheheheh😂

2015-03-06 @ 21:11:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0