Uteritt + nytt bett

Jag har fått låna ett Sprenger Dynamic bett av My, som jag varit sugen att testa ett tag. Detta är en strl för stort, men tänkte att det inte kan skada att prova iallfall. Nu tog ju vi en uteritt, och då har man ju inte bästa förutsättningar att testa bett, men vi har ju några pass på oss så varför inte liksom. :-)

Red ut längs grusvägarna och sen upp i skogen där vi körde galoppjobb häromdagen. Började med att skritta rätt länge, och när jag tog tyglarna vågade jag knappt ta i munnen haha. För bettet alltså. Tyckte det satt lite knepigt på gången, men tänkte, äh, jag måste prova. Iallafall, la in lite trav övergångar och det gick helt ok. Hon var ju taggad så ibland fick vi göra om och göra halt för att få igenom förhållningarna igen när hon blev lite för på.
 
Det blev bara skritt och trav idag. Elr förresten vi provade lite galopp men det var alldeles för spänt så det fick vara. Uppe i skogen där vi galoppjobbat tidigare blev hon supertaggad, men jag var bara lugn och konsekvent så det gick över så småningom. Red henne ganska mkt sidvärts idag, och det gjorde att hon själv behövde sakta ner tempot för att orka. Då saktade hon av istället. Men för att jag ska slippa dra i henne så går jag in i sidvärts helt enkelt. Bitvis var hon fin iallafall!
 
På hemvägen skrittade hon fort som vanligt, men med en ok takt och avspänd rygg.  Jag kunde ha lång tygel i princip hela vägen hem, och hon frustade och hade sig. Så himla skönt när det händer, att hon kan skritta utan hets på hemväg. Underbart!
 
Bettet då.. Ja... nu har jag ju bara använt det ett pass som sagt, men jag TROR faktiskt att hon gillade det. Hon slog inte med skallen då jag tog tyglarna första ggn (som hon gör med sitt smalaste bett), så det är ju positivt. Ja, det var ju mycket positivt idag, men svårt att säga vad som var vad. Jag får helt enkelt prova lite till. Jag ska åka in till ridhuset någon dag, det ska bli spännande att se vad hon tycker om det då. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0