Dressyrlektion + betesbygge

Imorse byggde jag och EM bete i ca två timmar. Jag var aspeppad! Vi hittade lite nya vägar att ta för att hägna in mer mark och därmed mer bete, så det pysslade jag med. Att sätta om stolpen. Tiden drog iväg och det var dags att käka lunch inför träningen för mig och B.
 
Jag skrittjobbade först, som vanligt, och jag hittar ett jäkligt trevligt läge där bitvis. Inte hela tiden, men det ploppar till fler och fler stunder då hon går så bra i skritten. Det är en superhärlig känsla! La in lite jogging här, och hon kändes... stel och lite tung, så efter en stund la jag in övergångar, och då blev det ordning på bakbenen igen. Jag försöker hela tiden tänka upp fram och under med bakdelen. Får en bättre ridkänsla då.
 
Joggade igång i höger galopp, och då kom G och instruerade lite. Bellan skjuter gärna in bakdelen i höger varv, och spårar inte korrekt. Så jag får ofta tänka öppna när jag jobbar henne i höger galopp. Det gick sådär, jag fick inte riktigt koll på mina ben idag. Så jag var väl inte alltför nöjd med detta arbete.
 
Skrittpaus innan travjobb, vi körde öppnor och skänkelvikningar om vartannat. Skänkelvikning på diagonalen och öppna ner på långsidan. Jag bestämde detta ;-) Behövde få träna lite sådanthär. Ju längre vi red desto bättre blev rörelserna. Problemet är att i sidvärts så stannar jag upp och slutar rida, så hästen tappar bjudningen och det blir inget bra av de hela. Men när jag får med mig ridningen med sätet och drivningen med magen så blir det mycket bättre. G sa att det var dom bästa skänkelvikningarna vi gjort nånsin, att dom var riktigt bra. Jag är fortfarande i det stadiet att jag tycker att vi inte kan göra skänkelvikning. Att jag inte vet hur det ska kännas osv. Men alltså, ja, det känns ju väldigt bra när det blir rätt. Men jag känner ändå att jag har svårt att komma till det läget liksom. Men det är bara att kämpa på.
 
Sedan bad jag om att få jobba uppridning, och vi hade sån tur för det var domarbord framme osv. då dom ridit  dressyr inför Färsta Cup igår, så då satt G där framme som en domare givetvis. ;-) Jag ville rida uppridningar för att jag är så dålig på att träna på det, och när vi väl gör det så blir B lite spänd, i traven. Och i galoppen så börjar hon vingla och undra vad vi ska göra egentligen. Och så spänner hon sig så att jag inte får riktig kontakt med henne.

Men, idag gick det GALANT! Traven var kanon, inga problem. Sedan körde vi galopp till skritt/halt, och första ggn så sa G åt mig att jag bara stannade för handen. Och det stämde. Så jag gjorde om, och RED med kroppen, och då blev det mycket bättre. Problem nr 2 då är att hon kör ut rumpan till höger så att hon ska slippa sätta under sig, så då jobbade vi med det, att jag skulle förekomma henne och vara beredd att rama in dendär bakdelen. Och det blev jättebra tillslut.
 
Så det var inga probem alls med uppridning i galopp, till halt. Nu när jag hittat dendär samlade galoppen där jag kan vara fjäderlätt i handen och ha henne framför och under mig, så är det liksom ingen konst att göra såna saker. Jättehärlig känsla! Dock så är det ju jag som måste komma ihåg att rida. Även i hörnpasseringar där hon gärna tippar, och genar för att slippa sätta under höger bak. Så det ska vi jobba vidare på.
 
Nöjd! :) Efter detta for jag till Ica och köpte godis, och sedan vidare till betet. Där var jag och grejjade till 20.00. Jösses! Tiden går fort. Och ändå ser det knappt ut som om jag gjort något. Jag har slitit och grejjat. Huggt ner buskar som var ivägen, satt i extra stolp, flyttat stolp från gammal dragning, och dragit om till större områden, dragit lite tråd, knytit upp, skarvat osv osv. Ja, jag har inte haft en lugn stund om man säger så. Känns skönt i kroppen.
 
Nu blir det soffan och pizza. Och så karrat då! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0