Dressyrlektion (FILM)

Idag har jag och Bellan skrittat iväg till Stall Hovberget och ridit lektion för Marita Lund igen. Jättekul! Från början var det väldigt spänt, för dels blåste det mycket påväg dit, så hon var rädd för lite allt möjligt. När vi kom fram till gården började hon vägra gå in dit, för hon har aldrig varit där och det var mkt grejer på gården som var farliga, enligt B. Så i början då vi väl kommit till ridplanen så var det lite spänt. Hon fick checka läget först, men sen ställde jag krav.
 
Jag var även lite spänd själv då jag hade publik idag, och då rider jag inte som jag ska. För jag tänker mig från ett publikperspektiv och fokuserar inte på ridningen i NUET. Men, det släppte så småningom och jag började jogga igång med övergångar. Dom var bra. Sedan kom M, och då körde vi igång lite galoppjogging med tempoväxlingar. B var rätt fin. Fick inte till högern sådär superbra, jag hade ingen superbra ridkänsla där. Men ändå helt ok. Bella gjorde som hon skulle.
 
Sedan gick vi in på travjobb, på volt. Tempoväxlingar. Först samla henne lite, och ur det, rida henne fram, och rida "upp" bogarna så att hon kommer in med bakbenen ännu mer. Gick jättebra, och jag fick känna skillnaden på när vi lyckades, och när hon bara sprang. En gång blev det att hon bara sprang, och skillnaden var tydlig.
 
Sedan gick vi in på skänkelvikning på diagonalen, och det kändes halvkackigt i början. Men när jag lade till engagemang och började rida med min mage och rumpa, ja då flöt det på minsann.
 
Sedan galoppjobb, på en volt. Vi fick prova någon övergång till skritt. Det blev trav. Jag red inte, glömde låren. Så vi gjorde om, och då red jag med låren i övergången och poff gick hon ner till skritt. Så dom ska jag komma ihåg minsann. ;-) Sedan fick vi minska volten, och mitt i det jobbet så fick vi börja med arbetspiruett! Det hade jag inte hört talas om, men jag bara red och gjorde som hon sa, och tydligen gjorde vi det bra. Detta var i höger varv. Jag kände ju när det blev rätt, och kändes bra. Och Bella... vad hon kämpar! Vilken fantastisk liten fröken hon är.
 
Sedan bytte vi varv och galopp, och gjorde samma sak i vänster varv. Den galoppen är verkligen FIN! Så jäkla fin 3-takt, och jag får en underbar känsla. Jag kan ha helt buren hand och jag har hästen under och framför mig. Men, här var det svårare att rida arbetspiruett, för hon ville inte gärna flytta in rumpan och trampa runt den. Där fick vi tänka lite större volt, för att hon skulle orka. Och hon kämpade så väl. Älskade häst.
 
M sa det på slutet, att det är precis en sådanhär häst man vill ha. Hennes inställning. GULD. <3 Hon fick iallafall avsluta efter detta, och skritta hemöver. Hon hade jobbat så bra.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ser superfint ut Jossan! =) Trevlig ridlärare du fått tag på!

Svar: Tack snälla Lina! 😀
Josefine Fred

2015-05-25 @ 07:11:41
URL: http://linaholmbom.blogg.se
Postat av: emelie behrmann

Så fint du rider! Det ser verkligen jättetrevligt u!

Svar: Tack snälla! Kul att höra :D
Josefine Fred

2015-05-25 @ 14:10:06
URL: http://komkoma.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hej, jag är en gammal läsare som hittat tillbaka. Och jag säger bara WOW - ni har verkligen utvecklats! Ser fantastiskt fint ut, jätteroligt att se!

Svar: Tack! Vad roligt att höra. :-D Kramar!
Josefine Fred

2015-05-31 @ 14:10:24
URL: http://escana.blogg.se
Postat av: Rosanna

Håller med ovanstående - vad fin hon har blivit och trevlig ridning! Bra jobbat =)

Svar: Tack så mkt!
Josefine Fred

2015-06-20 @ 02:12:46
URL: http://kattmedpistol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0