FIN TJEJ!

Då Bella vaccinerades i måndags så ska hon bara gå enklare pass nu till ungefär helgen, då hon inte får svettas på ca en vecka. Så jag planerade lite jogg idag, men jag var sugen på ett pass på ridbanan iallafall, för jag har läst runt och blivit aspeppad på att träna ännu mera. ;-) Jag skrittade först ut, och sedan tillbaka mot stallet som uppvärmning. Hon vart jättedryg då jag vände hemåt, hur spänd som helst. Och lyssnade illa. Så jag red tusen halter och passade på att renodla hjälperna gas och broms, och det gav tusan resultat trots att vi fortf. var på hemväg. ;-)

Red sedan upp till våran paddock, och började skrittjobba. Hon kändes fin! La in volter, halter osv. Provade bakdelsvändningar och dom var kanon. Sedan joggade jag igång henne, och direkt red jag upp på medellinjen och la in volter, hörnpasseringar, varvbyten osv. väldigt intensivt. Dock så vart hon väldigt tung, och ville gärna att jag skulle bära hennes huvud. Men serdu det går inte. Så jag försökte rida lös det med domdär volterna och varvbytena, men det gick inge vidare. Så jag la in övergångar istället, till skritt. Och var noggrann med en lugn skritt däremellan. Jättefin var hon i detta jobb! Det tog inte lång tid så började hon bära sig själv. Övergångarna var fina både avsaktning och igångsättning.

Jag la faktiskt in galopp här emellan, någon långsida här och där. Och hon imponerar tametusan ordentligt ibland, för hon blev inte ett dugg stressad! Hon bara fattade galopp, galopperade lungt och i rund form, och saktade av direkt när jag bad om det, till en lugn och fin trav. :S Haha. Fina fina B. Tänk om det alltid kunde vara såhär simpelt att rida galoppövergångar. ;-) Hon var så avspänd och lyhörd. Jag red alltså ganska så intensivt (inte hårt) mellan skritt, trav, galopp, volt, varvbyte, osv. Och ändå höll hon sig riktigt på mattan. :-)

Avslutade ganska omgående eftersom hon inte får direkt ansträngas. Men jag ville bara rida mer och mer!


 
Välförtjänt eftermiddagsfika!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför har hon täcke med halsdel när det börjar bli såhär pass varmt???

Svar: För att det är lika underhållande varje gång du får panik över att min häst skulle fara illa av mitt val av täckande. 😁
Josefine Fred

2015-05-15 @ 18:32:58
Postat av: Anonym

Ursäkta, men jag har inte kommenterat på din blogg förut? :) Och om du har en orsak att täcka henne borde du ha ett svar också? Jag undrade bara grunden till VARFÖR eftersom jag är intresserad av att veta hur olika hästägare tänker kring hur de täckar sin häst och orsaker som varför dom gör det, är det fel att undra, eller? Men har du inget svar och täckar bara för att "Hon ska ha täcke" så okej då, jag menade inte att vara dryg? :)Men tar du illa upp så är det så då...

Svar: Du har kommenterat många gånger på min blogg. Du vet att du har ett ip-nummer va?
Jag har inga skyldigheter att förklara mig för att jag väljer att göra på ett visst sätt, speciellt inte till en anonym kommentator. Men om du är genuint intresserad av att veta hur jag tänker då jag täckar min häst ska du absolut få veta det. Denna årstid har min häst täcke på vid regn. Ska det hällregna har hon halsdelen på för att hon är mer nöjd så.

Vintertid så går hon täckad varje dag. I vinter gick hon med 100g och 200g täcke beroende på tempratur. Vid snöstorm elr nederbörd har hon halsdelen på, för att hon trivs bättre så och det är trevligare att ta in och hantera en torr häst än en dyngsur med istappar i manen. Jag har haft henne två år utan täcke året runt, men det funkade inte för henne. Hästar är individer.

Hoppas du känner att du fått svar på dina funderingar. :-)
Josefine Fred

2015-05-17 @ 11:42:10
Postat av: Anonym

Det var precis det jag menade, ingen orsak att vara dryg, va? Undrar man, frågar man, som jag gjorde. Och nej, började läsa din blogg för 1 mån sedan och har inte kommenterat förut... Och jag känner till IP-adresser. Men tro som du vill, det stör inte mig :)

2015-05-18 @ 19:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0