Dagens flickor :-)

Idag nöjde jag mig med två hästar, då vi har regn och rusk. Bellie och H. Idag kunde jag dessutom ägna all den tid jag ville på dom, vilket jag gillar att göra. Jag tycker inte om att skynda mig med hästarna, utan jag vill massera och grejja innan så jag vet att de är avspända i sina kroppar innan sadel och utrustning ska på. Så Sparven fick vila idag, och kommer att få gå imorgon istället.
 
Först ut idag var Heavenly. Red ut på henne ca 40 min först. Och det var kul! Hon var pigg och glad. Vi hade en del diskussioner där i början bara. Hon är lite otålig och tycker inte om att stå stilla eller göra halt. Men när det är bilar inblandade, ja, då är det ord och inga visor från min sida. Hon skärpte till sig ganska omgående. När hon började dansa omkring när jag ville göra halt så fick hon gå tillbaka i en volt och sedan göra halt på samma ställe som jag planerat för gången innan. Och det funkar väldigt bra på denna tjej.
 
Sedan joggade vi igång lite, och hon var jättefin! Vi red lite övergångar osv. :-) Sedan på hemvägen började hon bli lite otålig och tyckte att nu är det hennes tur att få bestämma. Så hon började gå på som en ångvält där, så jag stannade och tog diskussionen med henne igen. La henne på volt och körde lite utåt/inåtställning tills hon tog hjälperna. Då red vi rakt fram igen. Och om hon ångade iväg igen, ja då var det volt igen som gällde. Hon blev jättefin tillslut. :-)

Avslutade med galoppjobb på travbanan, med lite högre krav än vanligt. Nu har jag ju ridit henne på hackamoret några gånger och vet hur hon fungerar. Hon dyker gärna, och blir lite lat efter ett tag. Jag brukar dessutom alltid stå i lättsits i galoppen, för att hjälpa henne att runda sig och stretcha ut ryggen. Men det gör hon ju så bra nu med råge, så jag tänkte att då sitter jag ner istället, så har hon inte samma möjligheter att dra ner huvudet och hänga sig och sedan öka växeln mer och mer.

Och det funkade jättebra! Jag fick rida arslet av mig, och ibland lyckades hon dra iväg, men stundtals fick jag en jäkligt bra känsla. Precis där hon ska vara just nu. En rund, bärig galopp med mjuk kontakt via tygeln. Så det var ett väldigt nyttigt pass dethär.

Jag stretchade henne efteråt då hon säkert kommer ha lite träningsvärk imorgon.

 


Sedan var det då Bellas tur. Jag började knåda och massera lite på henne, känna av läget för dagen osv. Idag hittade jag ännu fler metoder att använda på det stället där hon är så spänd. Det gav jättemycket!  Hon tuggade och gäspade i massor. Varvat med att vilja äta upp mig typ. Men jag gör det på hennes villkor. Sedan tog vi en promenad, innan vi fortsatte med massagen. Jag försöker vara där och jobba så mycket som möjligt mellan de andra momenten. Allt för att hon ska  vänja in sig och stå normalt igen, och inte som en banan. Och ja, det ger verkligen resultat. Hon står mycket bättre nu. Avslutade med stretching och Dr Schaettes liniment.

Sen invigde jag ett täcke jag fyndat oxå. Får se om hon kan ha det eller om det ger skav, för Rhino ska ju vara lite mindre i bogen än Rambo. Och hon har ju ett Rambo som sitter bra i bogen. Men vi får som sagt se. :-)

Såret då, ja.. Idag var det dränkt i var igen. Gegga. Men, det hade krympit ännu mer idag. Så det går ju framåt hela tiden. Bortsett från att det börjat gegga igen då. Märkligt...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0