Progress... + ridning av D

Faktiskt så går det nu äntligen framåt. Från och med i förrgår så började jag äntligen se att det händer något med såret. Så för varje dag nu går det sakta men säkert framåt i sårläkningen. Än så länge. Det varar fortfarande dock.
 
Var i kontakt med massören igår, och förklarade på vilket sätt och vart hon är spänd. Och jag fick mycket bra svar, tips och råd. Jag ska fortsätta promenera, massera där det känns lämpligt, dvs inte där hon är som en sträng och har ont, för jag får inte släppa på för mycket. Då kommer hon inte kunna gå sen. Och så kan jag smörja liniment på vissa delar, inte allt, men lite i taget, för att få henne varm och go där. Och så täcka henne varm. Hellre för varm än för kall i dehär läget.
 
Så idag gick vi en sväng på 10 min, och hon rör sig helt okej. I höger varv blir hon lite kort i steget v.bak och h.fram, i vissa moment typ sväng. Men rakt fram går rätt bra.
 
Sedan la jag om såret, och la på ett 300g täcke. La ut en massa mat och fixade nytt vatten, och ny hink. Då hinken gått sönder. Suck. Tror jag ska flytta henne i ordinarie hagen snart. Avvaktar några dagar till.
 
Idag hade jag fått i uppdrag av Melina att rida hennes nya häst Doreen. Ska jag vara ärlig trodde jag inte hon var en häst jag skulle falla för, men hon fick mig på fall direkt. :'D Innan ridning fick hon 15 min massage, som hon uppskattade. Sedan red vi ca 50 min på travbanan idag. Mycket skrittjobb, med fokus på lång och låg, rund form. La in en del halter med fokus på bibehållen form in i halten, hon ville gärna släppa ryggen då man bad om halvhalt. Så det fick vi fila lite på. Gick bra. :-)

Sen var det 30% av banan som var ridbar i högre gångarter än skritt, så där körde vi lite travjobb. Hon var så fin!! Jag är helt kär. Jättehärligt svävande steg, och så trevlig häst. Glad och positiv. Ett par ggr så släppte hon rygg och bakben och då blir hon helt tom i handen och svarar inte på skänkel, men då bad jag henne ta i mer med bakbenen och så fick hon längre tygel så hon fick sänka sig och komma igång med ryggen igen. Det gick fort över. Och då fick hon trava igen. Jättefin verkligen.

En gång så nockade hon mig rakt på hakan/läppen, för hon drog en tvärvändning helt från ingenstans, haha. Sen höll hon på krypa ur skinnet ett par ggr för det bl.a knakade i ett träd. Men i övrigt kanonfin. Jag är jättenöjd! Rider henne gärna fler ggr. :D

En bild på Melina och Doreen när jag fotade dom för några veckor sen. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0