Ridning av H och sträckning...

Imorse kl 10 så var det dags att rida Heavenly igen. Jag satt upp och skrittade två varv runt travbanan, och sedan gick vi upp till paddocken och började jobba. Började såklart i skritt, och jag skrittjobbade ett bra tag. Idag ställde jag högre krav på henne, det är dags nu. Så för att få henne mer lösgjord så red jag mycket utåt/inåtställning och var noga med att hon skulle ta hjälperna utan att protestera. För så fort man ändrar något så börjar H att konstra. Men det var ingen katastrof idag, hon börjar vänja sig vid att det är bekvämare att slappna av och följa instruktioner istället för att ta saken i egna händer. ;-)
 
När jag kunde ställa, böja, vända och ha mig utan att hon gick bananas så började jag med halter. H är väldigt svår att göra halt på. Man måste typ dra stopp på henne. Så jag var helt enkelt extremt noggrann. Jag började med en halvhalt, och förberedde för halt. Men direkt då jag känner att hon biter tag i bettet och drar upp huvudet så fick hon gå fram igen och hitta rygg och bakben. Så höll vi på tills poletten trillade ner, och då fick vi en jättefin halt med bibehållen form.
 
Joggade sedan igång, och red med mycket ytterhjälper. Några få steg föll hon på plats, men i övrigt kändes hon lite "loj" och opåverkbar i traven. Så efter en stund bestämde jag mig för att galoppera igång henne lite istället.
 
Fortsatte med att vända henne för ytterhjälper, och verkligen rida den väg som JAG kollar ut. Då kör hon in rumpan för att slippa spåra, och då leder jag in framdelen så att hon måste spåra. Och då känner man hur hon tar i och försöker, men så brister orken och hon saktar av. Så jag fick hjälpa henne lite extra för att orka lite lagomt. Sedan fick hon skrittpaus ett tag, för att sedan galoppjobba lite mer.
 
Började med högergaloppen, och hon börjar lyssna rätt så fint. Vände för ytter och ledde med inner, så pass att jag kände att hon började ta i lite med bakbenen iaf, sen får formen komma när hon orkar. Bytte sedan varv, och där bad jag henne ta i lite mer, att hon fick anstränga sig lite helt enkelt. Och då började hon runda sin överlinje och hamna i det läge som jag eftersträvar. Jättefin! Så då bröt vi av och avslutade passet.
 

Sedan var det dags för min egna tjej. När jag hämtade henne i hagen var hon lite loj, gick sakta, och tog inte ut stegen. Magkänslan sa, nu är nånting fel. Men jag tänkte att hon var trött elr något, så jag gjorde henne fin med lindor och grejjer för att vi skulle bli fotade av Melina. Men direkt när jag hoppat upp så kände jag NEJ, hon är inte fräsch. Hon bara struttade liksom. Hoppade av och ledde henne. Hon hade exakt samma symtom.

Det kändes EXAKT som i somras då vi i panik åkte in till kliniken med misstanke om fång eller korsförlamning, med tanke på rörelsemönstret. Så eftersom jag redan varit med om detta så har jag nu is i magen. Förra ggn hittades ingenting. Hon vaccinerades/vilade dagen innan, och dagen innan det gick hon ett kanonbra dressyrpass. Samma dag som det hände så gick det över av sig själv, när vi kom hem från kliniken var hon helt normal. Dagen därpå red jag utan problem.

Jag kände igenom musklerna för att se om jag hittade något där. Och ja, det gjorde jag. Ungefär där sadelgjorden ska ligga (det förklarar varför hon var extra arg idag när jag petade på henne), så har hon en liten bulle, och där reagerar hon ganska skarpt. Hon blir arg och hon krampar i musklerna omkring bullen. Så det var ju skönt att hitta någon form av koppling till dethär knepiga rörelsemönstret. Och då kände jag att detta är ett fall för Jossan, Bellas massör.

Så jag skickade film och förklarade läget, och nu har jag precis pratat med henne. Hon säger att det låter som en typisk sträckning. Denna årstid med leriga hagar osv. är standard med sträckningar, och precis på det stället där hon ömmar och hur hon står med armbågen utåt från kroppen, kunde kopplas till en sträckning. Så jag ska avvakta och se om hon blir bättre helt enkelt.

Så det känns ju helt okej. :-)

Kommentarer
Postat av: Petra

Vilken otur!
Håller tummarna för att det vänder snart :)

2015-11-09 @ 13:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0