Träns från PS

Emelia efterfrågade ett inlägg om vilka PS-träns jag testat och vad jag tyckte om dom. Så här kommer det. :-)
 
Först ut är Jump Off. Jag tyckte det satt bra bortsett från nedre snokremmen då Bella har så långt mellan mungipa och kindben, så snokremmarna tenderar att hamna mitt på bettet istället för nedanför. Dock så upplvde jag henne aldrig särskilt tillfreds i detta träns, så jag sålde det ganska snart. Hon gick helt enkelt bättre på sitt smidiga Micklemträns. Jag upplevde Jump Off som ganska klumpigt.

 

 
När High Jump kom ut tyckte jag att det var det fulaste träns jag sett. Men mina ögon vande sig och tillslut tyckte jag det var riktigt snyggt. Så jag beställde hem ett, med förhoppningen om att detta skulle sitta bättre än Jump Off-tränset. Jag gillar ju starkt funktionen på både Jump Off, High Jump och Bellas Micklem-träns. Alla tre har likadant utformade nosgrimmor, som undviker tryck på känsliga områden.

High Jump motsvarade mina förväntningar i och med den otroligt ställbara nosgrimman som går att anpassa på alla möjliga sätt. Det finns nog inte en häst som den inte går att passa in på. Så det är en stor fördel när man har en häst med lite speciellt huvud.

Jag är jättenöjd med mitt High Jump. Det sitter bra på alla sätt och vis. Vaggorna har jag klippt bort på tyglarna eftersom gummiband fördröjer eftergift och timing.
 
Ja ni ser ju skillnaden på Jump Off och High Jumps passform på min hästs huvud. :-)



Sedan ville jag återigen ha ett PS-träns till dressyren. Beställde då ett Passage Revolution då de hade utförsäljning på dessa. Jag lämnade in hos skomakaren och fixade om kandaret till ett träns. Nosgrimman satt helt okej på B och det såg ganska bra ut. Men hon la tungan över extremt mycket med detta träns, och jag kände att jag aldrig riktigt fick till det med passformen där. Sen hade jag ingen möjlighet att ha snokrem alls, och det ville jag gärna ha om det skulle behövas.

Så efter en kort tid så sålde jag detta träns.

 


Nu har jag återigen kommit på att jag vill ha ett PS-träns i dressyren. Så jag har fått provat ett High Function, och blivit kär! Jag tycker Bella klär jättefint i det tränset, och passformen var väldigt bra på henne. Så jag söker med ljus och lykta efter ett High Function, svart i strl Full. Så är det någon av er som har ett liggandes så hojta till! 

Mums!

Vilket tycker ni hon passar bäst i? :D

Kommentarer
Postat av: Emelia

High jump och high function :)

Har varit sugen på ett high jump med min häst är så kinkig när det gäller träns och bett :)

2015-11-04 @ 17:33:16
URL: http://www.nouw/emeliaperala
Postat av: escana.blogg.se

Vad tycker du om lädret då? Är det bättre nu?
Blev så besviken på de första tränsen där lädret var kasst :( Iofs är inte Micklems läder fantastiskt heller, men åtminstone bättre och tränset i sig billigare.. Utvärdera gärna vad du tycker :)

Svar: Dom träns jag har haft har lädret varit helt okej. High Function-tränset jag fick prova hade inte så trevligt läder dock. Har fått tag på ett HF nu också och det lär ha samma tråkiga läder tyvärr.
Mitt micklem har lätt bästa lädret jämfört med de träns jag har haft från PS. Men jag har inte känt på något med det nya lädret som kom i somras(?) med blå logga på pannbanden.
Josefine Fred

2015-11-05 @ 13:29:30
URL: http://escana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0