Ridning

Idag har jag äntligen fått rida på min lilla prinsessa igen, efter att ha jobbat 8-21 i tre dagar. Melina har ridit henne två av tre dagar, tusen tack! Ville inte att hon skulle stå i tre dagar nu när hon redan vilat i 1 månad liksom och är under igångsättning.
 
Idag red jag ut en sväng först, och hade som plan att jogga henne en del, som en normal uteritt för oss. Men hon var väldigt pigg idag och vi hade en hel del att ta igenom med halvhalter som inte gick igenom osv. Och börjar hon väl lyssna så hänger hon sig fram, så då måste jag mjukna och lirka loss henne från att bita tag, och när det är löst så trippar hon istället. Då får vi börja om med att länga steget, fånga upp och göra halvhalt och ja, tillslut funkar det. Men det är en himla balansgång.
 
Travade några bitar ute, och första stegen var okej. Sedan blev hon lite spänd, så jag la in övergångar då. Det blev inte så mycket trav som jag tänkt mig, så jag fortsatte jobba henne på travbanan några varv när vi kom tillbaka.
 
Där var hon rätt fin. Lättare att få en bra skritt där, då hon är mer avslappnad på gården än utanför. Men hon blir lätt kort, så jag får tänka på att länga hennes steg och få med ryggen. Därefter så får hon trava. Hon gjorde jättefina travfattningar, och jag jobbar massor på att ha handen framåt/åt sidan, inte bakåt. Låta rörelsen komma bakifrån och fram utan en bromsande hand som bromsar upp allt. Men det är inte det enklaste.

Övade lite tempoväxlingar för att kompromissa mellan att låta henne gå i sitt friska tempo, och sen fick hon gå några steg i mer samlad trav där hon fick ta i lite mer. Och så varvade vi lite. Det gick lite upp och ner, hon var bitvis fin. Avslutade med en väldigt trevlig trav iallafall.
 
Provade PS High Function idag, det passade B utmärkt! Gud vad bra det satt. Bäst av alla PS träns jag provat på henne tror jag minsann. Så ett sådant ska jag införskaffa så småningom.
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelia

Åh, är verkligen sugen på att köp ett PS träns, men min häst är verkligen sååå känslig och trivs bäst med pullarnosgrimma eller ingen nosgrimma alls :)

Kan du inte skriva ett inlägg om vilka ps träns du har testat på din fina fux dam och vad du tyckte dom om?

Svar: Jo det kan jag absolut göra! :)
Josefine Fred

2015-10-28 @ 08:50:01
URL: http://www.nouw/emeliaperala
Postat av: lina

Vilken FIIIIIN headerbild!! :)

2015-10-28 @ 12:36:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0