Skrittat :-D

För varje dag som gått har det verkligen gått åt rätt håll med såret och svullnaden. Det blir bättre och bättre, och en skillnad syns varje dag. Hon rörde sig bra från dag 1 efter vet.besöket, så det känns väldigt bra. Imorgon ska jag prova springa med henne och se om hon haltar i trav fortf. vilket jag har väldigt svårt att tro.
 
Men idag har jag ridit. Jag är så sjukt sugen på att sätta igång henne. Jag bara längtar tills jag kan trava och galoppera.
 
Idag skrittade vi två varv på travbanan och sedan blev det skrittjobb i paddocken. Först red vi med fokus på vägar, raka linjer utan vinglande, dvs en häst mellan hjälperna som är rakriktad. Svårare sagt än gjort. Men det gick helt okej. :-)

Gick sedan över till att kontrollera varje steg, att hon skulle börja vänta. Det var väldigt besvärligt för B och jag får rida med hela kroppen. Men det gick rätt fort så lossnade hon där oxå och väntade riktigt fint, där jag kunde lägga in halter utan problem. Dock hänger hon lite i mig nu men det får hon göra, det är som det är liksom. Provade skänkelvikning undan båda skänklarna, och det gick helt okej.
 
Sedan avslutade vi med tempoväxlingar där jag från det kontrollerade steg för steg tempot, la henne i en ökad skritt med 1dm längre tygel. Och så varierade jag mellan dom två lägena, och det gick oväntat bra. :-)
 
Det är guld värt att kunna skritta henne uppsuttet, för jag får igenom så mycket hjärngympa för fröken där. Hon behöver få in i huvudet att man ska vara lugn och avspänd oavsett om det blir skillnader i ridningen. Hon vill gärna stressa upp sig och ila iväg så fort jag förändrar något, minsta lilla. Så vi ska jobba röven av oss för att få detta bra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0