Stress (Varning för sårbilder!)

 
Stress är mitt förnamn.. Jag måste lära mig att planera bättre, och varva ner. Men ibland händer oförutsägbara saker som gör att allt tar lite längre tid än det var planerat att ta.
Jag hade planerat att ta det lugnt i stallet och skritta ut en sväng på B innan jobbet, men en del saker uppkom och jag fick skynda mig för att hinna. Tänkte skippa ridningen, men sedan kände jag ett lugn som la sig och då tänkte jag att jag tar en sväng iaf. För under tiden jag är stressad är det ingen idé. Var så himla irriterad för B gick runt som ett ufo på gången och kunde inte stå still, ovanligt nog. Men som sagt lugnet la sig och då tog jag en sväng.
 
Red två varv runt travbanan och sedan gick jag upp till paddocken för lite skrittjobb. Tänkte mig 10 min, men det blev 25 min. Började med att rida raka linjer idag, från punkt A till punkt B. Det är svårare än gjort det minsann! Det vinglas hit och dit, och då får jag driva henne mer framåt så att hon slutar vingla. Ingen idé att börja ratta. Vi körde så kanske 10-15 min, då det började kännas rätt bra då. Eftersom hon fick gå i en blandning mellan mellanskritt och ökad skritt i det arbetet så var det nu dags för förändring, nämligen att hon skulle få vänta istället.
 
Det tog inte så lång tid innan vi fick koll på den biten. Hon blir lite springig och vill gärna smygöka när vi t.ex lägger en högervolt som är det svårare varvet, eller när vi gör någon förändring. Men hon kom tillbaka rätt så bra. Provade någon halt och det gick fint! Provade sedan en skänkelvikning åt varje håll innan jag la ner och skrittade på travbanan ett varv. Hon började först smygöka i skänkelvikningen, men jag bad henne hålla samma takt och då gjorde hon det. Fin var hon. :-)
 
La om bandaget idag, tvättade rent och skickade bilder till veterinären. Det ska fortsätta vara bandagerat tills jacket försvunnit. Hon har även börjat få svallkött nu.. Så vat det inte sist. Så den biten får jag hålla koll på nu, kanske bandagera om lite oftare än var fjärde dag, så det inte börjar svälla ut mer.

 
 

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Åh fy stackars b :/

2015-10-14 @ 18:26:41
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0