Ridning på två fina hästar!

Idag red jag ut en sväng på Bellabus, vi red mot hovberget. Bella var jättefin! Jag satt bara och log dom bitarna då hon var så fin. :-D Jättetrevlig! Och inte försökte hon desperat att hänga i mig heller, utan hon bar sig själv idag. Riktigt mjuk och fin, en trevlig form med gung i kroppen. I like! Och vilka travfattningar. Superfina. Jag var noggrann med att förbereda med halvhalt, och sen behöver jag bara vinkla höften så fattar hon trav. Och på hemvägen tog jag  två galopper, från trav, varav den ena var riktigt klockren fattning. :-) Jösses vad vi kan!
 

Sedan ville Melina att jag skulle rida Sopot idag, och det passade bra så det gjorde jag! Bestämde mig för att prova rida dressyr på honom, då jag bara ridit ut på honom förr.

Jag säger bara en sak, jag förstår dig Melina!! Jösses. Detdär är mycket ponny att rida. Jag joggade fram i alla gångarter, kände på honom lite, osv. Han trängde inåt i höger varv, så då fick han gå inåtställd på rakt spår tills han slutade tränga. Och det gick bra. När vi värmde i galopp höll jag på dö! Haha. Fasen vad det rörde sig. När jag ridit ut på honom har jag bara stått upp i princip, för att kunna rida fram han lite. Nu på banan så var han mycket mer framåt. Och jag satt ner, och jäklar vad jag fick kämpa för att hålla kvar röva i sadeln. Magmusklerna jobbade friskt kan jag lova. Och ändå kom jag inte ner ordentligt i sadeln.

Efter värmning fick han pusta, och sedan red jag igenom LB:3an med honom. Vilket gick bra. Men alltså, jag fick rida röven av mig. Vilken trav han har att sitta ner i. Man får jobba varje steg, det går inte att slappa. Man blir tvingad att kämpa kändes det som. Motför Bellie som lätt springer ifrån istället, så man kniper sig fast med benen och "fuskrider". Där får jag påminna mig själv hela tiden att använda magmusklerna. Men på Sopot vart jag tvingad. Jäklar vad jobbigt. Blev tvungen att rida lätt i mellantraven.

Galoppfattningarna hade vi problem med. Så jag fick prova mig fram lite. Gjorde om själva galoppmomentet i programmet innan jag gick vidare till nästa galopp, så att vi fick någon hyffsad fattning.

Sen efter programmet bestämde jag mig för att lägga mig på galoppövningen och rulla på, som inkluderar övergång till trav och ny fattning i nya varvet. Det gick kanon! Då hade vi fått lite koll på varandra och han fattade fina fattningar. Det gick superbra på slutet så då avslutade jag efter fina fattningar i båda varven.

Joggade av en trött och nöjd kille. ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0