Fin tjej

Idag red vi ut en sväng Bellabus och jag, och hon skötte sig utmärkt. :-) Från början trodde jag det skulle bli en dryg ridtur, för jag var absolut inte ridsugen, utan ganska orkeslös och trött. Och Bella var väldigt spänd först. Men det släppte. Jag bestämde mig för att rida runt i skogarna idag, så vi får in lite naturlig träning i form av klättring osv.
 
När jag tog tyglarna började jag skrittjobba henne i tempoväxlingar, och det gick super. Hon är lite svårflirtad i början, men ju mer vi håller på desto bättre blir det. Fattade trav ur en bra skritt och hon travade på riktigt taktmässigt och trevligt. I like! Jag har hittat ett nytt verktyg att använda mig av för att få henne att lyssna i tempominskningarna i skritten, som (peppar peppar) funkar riktigt bra. Hon vill ju gärna ila på, och när jag då ber om halvhalt och ska minska skritten så biter hon tag i bettet och kör sitt race. Då brukar jag krama i tyglarna och fortsätta rida i den takt jag tänkt, och på så vis inte låta henne bita tag i bettet. Då brukar hon lyssna tillslut.
 
Men nu har jag kommit på att det funkar bra att tänka att Nej, hon ska ta förhållningen. Vill hon dra får hon göra det, tills hon släpper efter. Då kommer eftergiften. Så, när hon biter tag nu så håller jag bara. Mjukt, jag slappnar av i armar och armbågar, men jag håller kvar. Så drar hon, ja då är det hon som styr hur hård kontakt det ska bli. Det krävs inte alls mycket så släpper hon efter och går i den takt jag ber om, och blir hur fin som helst.
 
Vi var ute i ca 55 min :-) Imorgon blir det dressyr. Och jo, en sak! Idag är tredje dagen hon har ätit B-vitamin, och idag märkte jag en sak som ändrats markant. Hon har varit väldigt spänd och stum i rump-musklerna, så varje dag har jag nu masserat och ibland haft spikmatta osv. Men det har inte blivit bättre från dag till dag som det brukar bli, utan utgångsläget har varit desamma. Dvs väldigt spänt, och så fort jag börjar massera minsta lilla så börjar hon direkt att tugga och visa att det släpper massvis med spänningar. Men idag, idag rörde hon i princip inte en min. Jag kunde massera hur mkt jag ville, kunde trycka hur hårt jag ville, hon kändes mjukare och finare i musklerna, och det tog tid innan hon tuggade.

Så det ska bli spännande att se hur hon är att rida imorgon, om hon är lika känslig elr om det lagt sig. Jag vet ju inte om dethär med rumpmusklerna beror på att hon får B-vitamin, men man vet aldrig. ;-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0