Pannkaka

Idag blev det dressyr för Bellabus, och idag vart det mest pannkaka. Jag tycker inte om sånahär pass, med en sån här dålig känsla i kroppen efteråt. Suck. Men vem gör det?
 
Jag började i skritt, och där var hon fin. Började med att svänga runt och se så att hon var med mig, hon tar så mkt egna initiativ och bestämmer när vi ska svänga osv istället för att vänta in signalerna. När det funkade okej så la jag in tempoväxlingar, och dom lyssnade hon på mkt snabbare idag, så det har smält in bra.
 
La sedan in skänkelvikning på volt, halter, öppnor osv. Och hon var som sagt fin.
 
Började jogga igång med övergångar, men jag kände direkt att nä. Dethär var inge bra. Hon blev spänd direkt i traven, men jag gav det x antal övergångar och hoppades på bättre resultat. Men nej, det blev aldrig bättre. Så jag lät henne skritta medans jag funderade på hur jag skulle göra då.

Jag valde att prova galopp i vänster varv. Den kändes helt okej, jag kunde öka och minska och ja, forma rätt okej. Ingen wow-galopp, men som sagt ändå okej. Skrittpaus efter detta.
 
Bestämde mig sen för att travjobba i nedsittning och rida henne in i arbetet med öppnor, varvbyten och övergångar. Men nej, det funkade verkligen dåligt. Hon var så himla spänd att jag inte fick henne att bjuda fram till bettet liksom, hon ba sprang. Och la jag till en skänkel så blev det galopp, visserligen en väldigt fin fattning, så där fick hon beröm, men ändå. Det var inte syftet. Fortsatte något varv till, men nä. Öppnorna var väl bäst, men transportsträckorna däremellan, hualigen...
 
Valde sedan att prova höger galopp, och då red vi runt i lite förvänd oxå faktiskt. Det var ingen särskilt bra känsla, eller bra galopp. Ingen katastrof, men nä. Ganska platt och tråkigt.
 
Sen fick hon skrittpausa, och sen bestämde jag mig för att avsluta med lite tempoväxlingar i trav medans i varvar ner. Och det tog några varv innan jag fick henne lugn. Hon bara sprang och var väldigt spänd, kändes riktigt illa. Men jag hade tålamod och var bara lugn och tillslut kom takten och lugnet, äntligen, så jag klämde in några minskningar där och nöjde mig sedan.
 
Och idag är dag 4 med b-vitaminet och idag var det ännu större skillnad. Inge surerier vid borstning,eller när jag skrapade bort päls, eller när jag sadlade osv osv. Jag fick även använda skänklarna och forma idag, inga surigheter. Så nånting har ju verkligen hänt! ;-)
 

Kommentarer
Postat av: Beatrice Hanssen

Det är aldrig kul att ha dåliga pass, men någonstans är det nödvändigt! :-) Kul att b-vitaminen gör skillnad! :-)

2016-04-03 @ 22:06:13
URL: http://beashastliv.for.me
Postat av: Jennysen

Det där är väldigt intressant då många anser att ge B-vitamin är placebo, men vid pälssättning så upplever jag att Sammy är extremt kinkig och ovillig, slår mot skänkeln och sådär. Men när vi börjar med B-vitamin slutar han. Så, som du säger, något måste det ju hjälpa med...

Svar: Ja det har blivit enorm skillnad på Bella. :) Dels i ridningen, då hon slutat kicka mot skänkeln, och dels då jag borstar/skrapar päls, hon ser inte längre ut som en krokodil. Och rumpmusklerna över korset som var så spända, släppte efter 3 dgr. :-)
Josefine Fred

2016-04-07 @ 06:50:05
URL: http://jennysen.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0