Lång dag i stallet :-D

Idag blev det en väldigt lång dag i stallet. Från 10.30-15 ungefär. :-) Först så fotade jag Ida och H, och herregud vad det hänt grejer. Ponnyn börjar röra sig! ;-)
 
 
Efter det så red jag Ludde, en ny ponny i stallet som C äger. Ludde behöver ridas igenom lite då och då, och tanken är att jag ska hjälpa till med detta. Jag tyckte om honom skarpt! Han svarade jättebra på min ridning och vi fick igenom målet fort. Att få igång motorn och få honom mer inramad, han blev superfin. Sedan fick C hoppa upp och känna hur det ska kännas. Hon var supernöjd! Så jag får nog fortsätta hjälpa till där. ;-)
 
 
Sedan var det dags för min egna puppilur. Hon fick sig ett pass på banan i stallet hon med, och C fotade oss. Bella var verkligen superfin idag! Från skritt till galopp, från början till slut. Jag red henne på det tvådelade anatomiska bettet och ja, hon verkar verkligen nöjd med detta. Sedan så hjälpte det nog att jag ridit Ludde innan, för jag tar alltid med mig något bra när jag ridit någon annans häst, och för över det till min egen. Jag kommer liksom på saker som jag kanske glömt bort att jag behöver tänka på.
 
Bella kändes riktigt stadig och fin, lugn och tillfreds i munnen osv. Vi red övergångar i början, och hon svarade så bra. Sedan joggade vi igång i lite galopp, och hon var fin. Sedan krävde jag lite mer idag, så vi travjobbade på volt och jobbade med att öka och minska volten. Hon tycker det är lite jobbigt, men kämpar på fint. Det som händer är att hon lägger sig i min hand och upplevs tycka det är lite jobbigt. Men hon är glad och hon fortsätter göra det jag ber om, så hon verkar ju nöjd ändå liksom.
 
Efter det så galopperade vi lite mer, denna gång i nedsittning. Och det kändes kanon! Den blev inte alls fyrtaktig som jag tyckt den blivit när jag suttit ner. Nä, hon var fin. Och extra cred ska hon ha för att hon är så duktig efter galoppen nu, hon hittar en rätt avspänd trav rätt fort nu. Det krävs någon påminnelse om att hon behöver ta halvhalterna, så kommer hon tillbaka till dendär trevliga traven.
 

En riktigt bra dag helt enkelt!

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Kul o fina bilder 😊

2016-08-11 @ 22:43:22
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0