Tömkörning

Idag fick Bellabus jobba på töm. Och idag stötte vi på lite patrull, så jag fick verkligen tänka till där ett tag. Perfekt! Precis vad jag behöver få göra.
 
Hon var supertrött idag, alltså lugn och sävlig under promenaden upp till stallet. Fick nästan släpa fram na, det händer ju extremt sällan. Men jag gjorde iordning henne och gick upp på planen. Hon var vääldigt lugn. Började i skritt, och den var RIKTIGT fin. La fram en bom på ena kortsidan då jag idag planerat galopp. Så den fick hon gå över, och hon är ju så fjantig. Första ggn försökte hon liksom vika av för att slippa gå över den, haha. Men sen var det inga problem. Förrän traven, då fick jag övertala henne att jo, där ska vi visst gå. Hon var superfin annars. :-)
 
Provade annan tömsättning idag. Hade tömmarna i de övre ringarna, men tyckte att hon blev så öppen i formen. Så jag provade ett annat tips jag fått, som liknar graman. Det är jag lite anti emot, men att testa skadar inte. Från början verkade det för skarpt för B, men sen vande hon/jag oss. Och då verkade det gå riktigt bra faktiskt. Men inte helt optimalt. Men det hjälpte mig att rama in henne, och jag fick en bättre kontakt.
 
Övade lite övergångar osv men hon var rätt trög, haha. Fick tjata på henne att komma igång i trav osv. Men det blev såklart bättre.
 
Sedan var det dags för "hindret" och galopp, och hon tog galoppen på första försöket. Kanonbra! Sen la jag till kommando "Galopp" och så smacka, över hindret. Så nästa gång får vi se om vi kan plocka bort hindret.
 
Hon blev först lite stressad när hon insåg att hon just hoppat ett "hinder", och galopperat. Så då fick jag lägga in volter där hon fick lugna sig innan vi gick vidare. Och hon blev fort lugn så det var inga problem. Sen försökte hon kila förbi hindret några ggr oxå, och två ggr vände hon sig och skulle byta håll. Ja, lite stress i fuxhjärnan helt enkelt. Men sen släppte det. :-) Hon var  väldigt duktig!
 
 

Kommentarer
Postat av: Melina Jäderblom

Meen så duktiga! Du får gärna ta Rasmus någon dag som sagt ;) Ska ju bort nu så han blir nog gärna tömkörd ifall du har tid och lust hehe.

Svar: Tack :D Bella lär mig mkt! Jaadu det är ju bra att vara två st första ggna, speciellt på din lilla grabb som kan vända och försöka slita sig osv. Så jag avvaktar nog tills du är hemma isf :-D
Josefine Fred

2016-08-24 @ 23:06:50
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0