Dressyr

Idag for jag och Bella till ridhuset för lite dressyr. Lite samma upplägg som senast vad gäller uppvärmningen. En frisk trav, blandat med mellantrav, blandat med skritt, galopp och skänkelvikningar. Hon var fin! Inte lika klockren som sist men ju längre vi värmde desto bättre blev det. Högergaloppen känns fin. Hon petar ju in bogen lite men det är inte så extremt som det var för 2 v sen. Nu är det mer normalt. Det är alltid den vi får jobba extra med. Men själva galoppkvalitén var fin. Och övergångarna till trav fortsätter att gå bra, jösses! Nu är andra passet som hon verkligen länger ut steget och tänker framåt i traven efter galoppen, utan att bli kort, trippig och spänd. Jag kunde lägga in mellantrav strax därefter och sen återgå till mellantrav. Superfin!!
 
Jag valde idag att jobba med öka/minska volten. Jag la mig på 20m-volten och började med att hitta voltspåret i skritt, höger varv. Hon var väldigt fin. Lugn och tillfreds. Travade sedan igång och jobbade med att hitta vägarna så inte volten skulle bli fyrkantig. Noga med att forma och vända henne så att inte bogen far in. Sedan började vi övningen, att minska och sen öka volten. Det gick okej i höger varv, när jag hittat rätt känsla i lilla och stora volten så förändrade vi och ökade/minskade volten. Gjorde detta några ggr bara, sen vände jag över och gjorde samma i vänster varv. Och här behövde jag bara göra detta EN gång! Hon var så jäkla med. Hon var riktigt fin. I balans, samlad, bjöd fint fram till handen. Ja, supertrevlig helt enket. Jag minskade volten, och hon var så fin i lilla volten. Flyttade ut och hon bara flöt.. så himla fint. Så jag bytte varv igen och sökte samma känsla i höger, och den tog vi med oss. Hon var väldigt fin även i höger, nå mer än så kan man inte begära.
 
Hade tänkt jobba likadant i galopp oxå, men då hon var så fin osv. och inte går fullt ut nu pga underlaget ute så nöjde jag mig med detta. Så då fick hon trava av, och hon var riktigt fin där oxå. Lugn och tillfreds. Inte sådär springig som hon kan bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0