Dressyr på fin tjej!

Idag var hon underbar lilla B. Jag for in till ridhuset idag, och hade med mig massa inspiration i huvudet då jag googlat, youtubat och läst massa bloggar nu i dagarna här, och fått massa inspiration. Det som jag tänkte på mycket idag var, såklart min sits, men att rida B framåt. Jag har fastnat lite i mes-trav, eller iallafall fastnat i att försöka be henne vänta, och vänta och vänta. Utan att det går speciellt bra. Jag läste ett bra inlägg om lösgörande övergångar och tempoväxlingar, och det har jag använt mig av idag. Istället för att försöka hitta vänta-läget, så låter jag henne värma i fritt tempo först. Alltså en fräsch trav. Och så använder jag mig av mellantrav-arbetstrav-mellantrav-arbetstrav. Istället för att trava långsamt, och sen tänka att jag ska göra en tempoökning, så tänker jag istället mig en fräsch arbetstrav, och att jag från den ska rida mellantrav. Bella blev väldigt fin av detta!
 
La in lite galopp och testade någon övergång, och att verkligen rida in i övergången oxå. Och det gick jättebra. Hon travade på trevligt efteråt, lite laddat men helt okej.
 
Sedan efter skrittpaus så valde jag att först känna på lite skänkelvikningar i trav, och dom var lite sisådär. Undan höger gick det bra, men undan vänster gick det sämre. Lite halvvingligt osv.  Sen gick jag in och red övergångar på stor volt, mellan galopp/trav. Och jag la in mellantrav här och där. Och detta funkade grymt bra. Jag är så imponerad över att hon inte flippade. Det blev superbra att lägga in mellantrav i arbetet, för då betyder inte varje förändring galopp, utan det kan lika gärna vara mellantrav jag ber om =  mer lyhörd häst. I höger varv så fattade hon galopp flera ggr innan det trillade ner för henne dock, hihi. Jag bara klappade och red vidare.
 
Hon var verkligen fin idag! Travade av lång och låg sist av allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0