Dressyr i ridhuset

Idag for vi över till ridhuset en sväng jag och B. Det tog verkligen emot, för vi hade klarblå himmel och strålande sol, plus att jag blir lite nervös för att det är en massa som kommer se mig, haha. Så jag försökte hitta ursäkter till att stanna hemma. Men nej, jag måste börja vänja in henne vid underlaget nu igen om vi ska börja träna snart. Hon är van att gå på så hårt underlag nu.
 
Skrittjobbade hur mycket som helst. För B blir himla stressad i huvudet när vi är på färsta, elr ja, när vi åker iväg. När det inte är hemmaplan helt enkelt. Så hon är inte riktigt närvarande, hon tuggar (slår ihop tänderna) och så märker man att vid en halvhalt kan hon försöka fatta trav för hon tror hela tiden att hon ska vara steget för liksom.
 
Så ja, en massa massa skrittjobb för att coola ner hjärnan. Halter, utåt/inåtställning, framdelsvändningar, bakdelsvändningar. osv. Tills allt kändes bra. Då testade vi lite trav, men hon blir så jäkla hängig fram, hon tappar liksom all aktivitet. Det var som att hon hade kola i benen. Så efter lite funderande så tänkte jag äh, hon får väl trava på framåt istället då och så rider jag in på en övning så att hon automatiskt måste sätta under sig.
 
Sagt och gjort så red vi skänkelvikning på halva diagonalen, mot speglarna så jag kunde få hjälp där. Hon flyttar, men hon vinklar huvudet på snedden så hon slipper ta i med ytterbak. Så jag korrigerade med hjälp av speglarna, och hittade faktiskt ett bra läge med rakt huvud och ett flyt i skänkelvikningen. Ja, bara att träna vidare helt enkelt. Hon blev fin av detta jobb, mer lösgjord och började bära sig bättre.
 
Efteråt var hon irriterad och stod och stampade med benen i backen, hm... Undrar om det känns konstigt i v.bak efter skadan. Jaja, jag är uppmärksam iallafall så får vi se hur det utvecklar sig.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda Eriksson

åh vilken fin häst:)

2016-02-05 @ 17:04:33
URL: http://mandanellie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Var får man tag i en sån ljuddämpande luva?

Svar: Köpte den på Grafströms. Tror den tillhör travsortimentet :)
Josefine Fred

2016-02-06 @ 14:41:09
Postat av: Anonym

Ok. Tack. Får kolla upp travsortimentet. Kul att följa dig och vad du åstadkommit med din fina travare.

2016-02-08 @ 09:02:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0