Dressyr på två damer

Idag var det dags för mig att rida lilla H igen. Jag tog ett pass på travbanan, men kände direkt att hon inte hade vaknat på rätt sida. Hon gick emot, vägrade göra halt, och hur många halter jag än gjorde så blev det inge bättre. Då vet man att hon är i sin egen lilla bubbla för dagen. Så jag försökte hitta alternativ. Provade framdelsvändningar, vilka faktiskt gick ganska bra. Sen fick hon jogga lite, därefter galopp. Fina fattningar!

Lite "tråkig" galopp idag, fick inte med bakdelen riktigt. Övade tempoväxlingar, men som sagt bakdelen var inte riktigt med.
Vilopaus och sen på't igen. Denna gång struntade jag helt i formen och bara kollade dit jag skulle och red så som jag tänkt mig, lite samlande, och så fram igen, lite samling, och så fram igen. Och denna gång gick det rätt okej. På slutet kom hon till detdär trevliga läget där hon rundar sig och bär sig själv. :-) Så det var ett bra avslut.
 
Idag provade jag även skänkelvikning på böjt spår, och fy gröne sa H. Det var inte skoj. ;-) Men vi fick några steg där hon flyttade, så då får man vara nöjd. Nu är det introducerat iallafall så kan det jobbas vidare på. På slutet fick jag ett riktigt ärligt försök av henne och då avslutade vi. Och även framdelsvändningarna vart bättre mot slutet.
 
 
 
Sedan var det Bellas tur. För henne hade jag planerat ett pass på plan. :-) Det gick bra! Helt okej iallafall. Började i skritt och att få henne mjuk i sidorna, att hon skulle svara på hjälperna och inte gå och mesa omkring. Gick rätt bra, hon var lugn. Men tappar lite rygg ibland. La in lite jogg emellanåt, med fortsatt arbete med att hon ska ta inner- och ytterhjälper. Hon är lite småstel men det var några dagar sedan jag lösgjorde nu.
 
Red fram- och bakdelsvändningar i skritt tills det satt, vilket faktiskt inte tog lång tid alls. Så det var super!

Sedan la jag in lite skänkelvikning i trav på diagonalen, och sedan på volten. Hon var lite slö i bakkärran så jag fick påminna om den. Annars gick det bra.

Galopperade lite oxå, och hon var väldigt lugn och fin. Hon bjöd på fina fattningar. Jobbade vidare med att kunna förändra, och att hon ska följa hela tiden. Just nu så blir hon lite "jaha, oj jag trodde vi skulle hitåt" istället för att lyssna på mig vart jag säger att vi ska. ;-) Här blev hon väldigt djup och lite hängig fram liksom, och jag fick svårt att få henne på bakdelen. Men lyckades genom att ta en halvhalt och sedan krama till med skänkeln, och så upprepa så några ggr. Då tog hon i mer. Det handlar nog både om brist på muskler hos henne, och brist på aktivare ridning från min sida. Jag gör ju så gott jag kan, verkligen, men det skulle behövas lite träningar nu för att komma igång mer.
 
Nu har det gått en vecka sen jag började träna mina magmuskler, och idag kunde jag redan rida mer normalt och sitta ner utan större problem. :-D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0