Gårdagen

Igår var det storm hos oss, och då rider ju inte jag ut i regel, så det fick bli ett pass på travbanan våran. Bellan var ganska spänd, och hästarna i hagarna var helt galna. Doreen hetsade upp B ganska rejält genom att galoppera mot henne i full fart, bocka, sparka bakut osv. Så ja, vi hade inte bästa förutsättningarna för ett bra pass.
 
Idag fick jag fokusera på skritt och galopp, där hon var påverkbar. Traven var lite katastrof idag så den struntade vi i. Skrittjobbade först, och hon var rätt tråkig liksom. Fokuserad på annat. Men vi jobbade på. La in galopp efter ett tag och då red jag med fokus på ytterhjälperna, elr ja det gjorde jag hela passet, och det är supernyttigt. Hon vill så gärna balansera upp sig i min innerhand, men jag erbjuer inte det stödet och då måste hon ta i med inner bak istället. Perfekt.
Red även tempoväxlingar i galoppen och dom gjorde hon jättebra i båda varven. Och fattningarna var oxå väldigt fina. Så nog fanns det en massa bra med detta pass oxå även om det var spänt och ofokuserat. ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0