Konditionsrunda

Red en sväng mot hovberget med Bellabus idag. Jag var lite stressad och upp i varv så jag fick tänka till och försöka andas för att komma ner på jorden igen. Bella skötte sig otroligt bra trots förutsättningarna. Men min stress gick så småningom över. Men iaf, började med halter i skritt, och la sedan in övergångar mellan skritt och trav. La in någon galopp, gick helt okej men hon blev lätt spänd. Då saktade vi av och började om i skritt helt enkelt.
 
Så höll vi på, med en massa övergångar i alla gångarter. Och med fokus på avslappning och att hon ska ta för sig framåt med långa fina steg. Hon blir ju spänd, men som sagt då börjar vi om från skritt, och när vi fått tillbaka gunget så börjar vi trava/galoppera igen. Och det gick förvånansvärt fort att få tillbaka avslappningen idag. Det händer grejer. :-)

Sen kom vi till backen som leder upp till hovberget, och där var det galopp i valfritt tempo så länge hon inte överger mig där uppe. Och hon var rätt fin! Körde både höger och vänster galopp.

Sedan fick hon skritta på lång tygel innan vi vände. Då blev hon vråltaggad. Så en väldigt, väldigt lång bit skrittade vi myr-sakta, för jag bad om att hon skulle ha med sig ryggen om hon skulle gå på framåt. Och det var inte hon så sugen på, men jag bara fortsätter vara lugn och konsekvent. Och tillslut hittade hon gunget och då provade vi trava, det funkade dock inte, det blev mest spring. Tillslut fick vi till en fin trav, innan hon fick skritta med långa kliv nerförs tills vi kom ut på vägen igen.

Där körde vi igång i galopp igen, och jag är så sjukt imponerad över hur snabbt jag kunde fatta galopp på henne, då hon lugnade sig direkt när jag bad om det. Annars när vi kommer ut på vägen så taggar hon till som attan. Men nu börjar hon haja att hon inte får göra något kul om hon inte är avslappnad.

Så vi övade tempoväxlingar i galoppen, och hon var kalasfin!! Riktigt påverkbar både framåt och bakåt. Körde ett tag i varje varv, och sedan skritt på lång tygel hela vägen hem.

Är som sagt riktigt imponerad över lilla gumman idag. Visst stressar på och spänner sig, och jag behöver påminna henne väldigt mycket om att vara lugn, MEN det är ett enormt framsteg att hon så pass fort kommer ner i varv och hittar lugn och ro igen. Det tar sig verkligen. :-D

Luvan ska säljas för den är för liten. ;(

Kommentarer
Postat av: Melina

Fiiin i rosa! ;)

2016-02-04 @ 19:26:31
Postat av: Emelia

Hon var verkligen fin i rosa, inte ofta jag tycker att fyxar passar i rosa, men hon gör det verkligen :)

Svar: Hehe jaså, och jag tyckte tvärtom haha! Men tack :D
Josefine Fred

2016-02-05 @ 13:48:04
URL: http://www.nouw.se/emeliaperala

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0