Uteritt

Idag hade Bellan vårkänslor. Strålande sol, töande snö osv. :-) Vi red ut en sväng på grusvägarna, och hon var som sagt full i vårkänslor, så hon var lite spänd och taggad idag. Men hon var ändå fin. Jag hade tålamod och krävde att hon skulle vara lugn i skritt helt enkelt innan hon fick göra något annat.
 
Red tempoväxlingar i skritt och trav, och la sedan in övergångar. Hon hade rätt fin trav. Sen skrittade vi en bra bit bortöver innan vi vände, och då blev hon supertaggad. Jag tror vi kom ca 100m på en kvart, för jag tillät henne inte att gå fram om hon inte använde ryggen, och då blev hon frustrerad, spec. när hon inte hade en hand att lägga sig i och kunde därför inte bita tag i något bett heller. Utan vi gick i myrsteg tills hon började släppa på ryggen och röra sig genom kroppen.

Massvis av beröm när det släppte, och sedan galoppfattning. Där övade jag att rida på ytterhjälperna, det är strikt förbjudet att börja nagga i innertygeln, för då biter hon sig fast där direkt. Hon blir jättefin då jag rider för ytter. Red tempoväxlingar. Sen bytte vi till höger galopp, efter att ha skrittjobbat lite tills hon lugnat sig igen. Och det gick oxå bra.
 
Sedan skrittpaus innan hon fick galoppera en sträcka till i vardera galopp, och då fick hon mest rulla på. Och vilken power hon hade då! Hon trampade under sig riktigt bra. :-D Fina lilla B!
 
Imorgon ska vi in till ridhuset tänkte jag. :-)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0