Dressyr

Idag blev  det ett dressyrpass i paddocken, och B var superfin! Jag började skrittjobba med halter, där hon kändes jäkligt..... tråkig? Alltså det hände ingenting. Och jag kände mig helt värdelös. Har haft den känslan senaste passen, inte hela tiden, men bitvis. Där jag känner sån frustration och bara vill gå och grina, haha hua.. Men jag lät henne jogga istället en bit, och hon kändes väl helt okej.
 
Sedan kände jag att nä, jag måste göra nånting. Halter funkar inte idag, hur mkt jag än vill att det ska sitta så gör det inte det just nu. Så jag började rida framdelsvändningar, och det gick väldigt fort för henne att börja mjukna och bjuda fram till handen och komma mer mellan hand och skänkel. Fin var hon! Och jag är SÅ glad att jag kommit på att jag måste sluta klämma med underskänklarna, för nu har jag hittat tillbaka till ridningen där jag använder mest överskänklarna. Det känns toppen för mig som har ett ben kortare, då slipper det åka upp och spela allan med hälen i magen på polle.
 
Men i alla fall, när jag kände mig klar med framdelsvändningarna började vi trava, och hon var kalasfin. Jag gick ganska direkt in på skänkelvikningar på varje diagonal. Hon var fin! Dom är ju inte 100% liksom men hon försöker verkligen och hon ville verkligen, och jag exprimenterar med mina överlår, så ja, jag är nöjd. :-D Och jäklar vad hon frustade och hade sig, hon kom loss riktigt fint. Denhär hästen behöver verkligen sysselsättning. Det blir alldeles för mycket transportsträckor annars.
 
Sedan ur traven fattade jag galopp, helt utan problem. Och superfin i galoppen! Jag försökte sitta ner och jobba, och formade henne med överskänklarna. Började i höger varv, och där brukar jag annars bli ganska frustrerad för att jag inte får någon koll på mina hjälper då jag är sned, men som sagt när jag ger fan i underskänklarna så går det nästan som en dans.
 
Sedan trav innan ny galopp i vänster varv, och traven hittade hon ganska fort. Red in henne på skänkelvikning på diagonalen tills hon lugnat sig, vilket som sagt gick fort. Så fattade vi vänster galopp, lika fin där! Men lite trött. Rund och fin form där hon stretchade överlinjen fint.

Sedan bestämde jag mig för att travjobba lite i nedsittning, och sätta henne lite mer på bakdelen än vad jag gjort hittils. Det börjar bli dags nu. MEN, jag höll ju på att dö när jag insåg att jag fan inte kan sitta ner längre?! Jag har inga magmuskler. Fyfasen. Kände mig som en ... vante som bara flög omkring där uppe, medans lilla B gjorde sitt allra bästa ändå. Älskade fina häst. Jag red öppnor på långsidorna, och ja, hon hittade direkt till rörelsen fast vi inte gjort den på 4 månader typ. Jättefin puppilura. <3 Så ja, jag ska göra 200 situps om dagen framöver, med start IKVÄLL.

Jag som hade börjat tänka på att anmäla mig till lite träningar inom sisådär ett par veckor, men nä.. Jag kan verkligen inte visa mig ute på det sättet, haha. Tävla LA men kan inte sitta ner i traven. Nix. Nu ska här sättas muskler på slappmagen. (Y)
 

Synd att jag inte fotade hela henne, för hon var så himla fin i sin outfit idag. Mörklila schabrak med mörklila lindor, superfint!! Jag smälte....

Kommentarer
Postat av: Evelyn

Hemskt när man känner sig för svag!

Svar: Ja, man vet så väl hur man ska göra, men det bara går inte.... :O
Josefine Fred

2016-01-29 @ 00:04:08
URL: http://wwwevelynwinroth.blogg.se
Postat av: Isabelle ♡

Åh så kul med en till hästblogg, själv driver jag en egen som ni gärna får checka in!

2016-01-29 @ 09:42:16
URL: http://ryttarenbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0