Clinic - uteritt - träning

Idag har jag varit på Clinic för John Hickey. Jag har tidigare varit på två clinics för Jens Fredricson, samt Jan Brink. De två sistnämnda kom jag därifrån med massvis av inspiration och ett ordentligt sug att åka hem och och rida och prova allt på min häst. Dagens clinic gav tyvärr inte mig samma känsla tyvärr, tvärtom väldigt långt därifrån. Men så kan det vara, den var säkert jättebra för många andra som var där.
 
Red sedan ut en sväng på min egen plutta och vi red på vintervägarna som numera är mest is. Men vi körde på iallafall, och B var riktigt duktig. Idag övade vi först på övergångar. Vips, där kom det en galoppfattning. Ingen big deal. Hej hopp nu saktar vi av, inga konstigheter. Försöker att inte göra någon stor grej av allt för B, för hon blir så taggad och lättstressad. Men idag skötte hon sig riktigt bra! Hon var inte alls omöjlig att få tillbaka kommunikationen på efter galopp t.ex, hon var rätt lugn idag. Ett stort steg i rätt riktning. Jag kan tro att det har att göra med mitt lugn och konsekventa tänk, om att hon alltid ska vara lugn innan hon får göra något annat.
 
På hemvägen kände jag hur hon taggade till, och beslutade mig direkt för att köra galoppjobb istället för övergångar för då hade bägaren runnit över för henne, och det är ju onödigt när hon grejjat det så bra på bortavägen liksom. :-)

Övade tempoväxlingar i galoppen och hon var fin! Samlade upp, och längde ut, samlade upp och längde ut. Hon kan bli betydligt kvickare i reaktionerna, och även jag, men jag är jättenöjd. Duktig var hon. Och ingen stress hemöver sen heller, utan kunde faktiskt skritta på ja, halvlånga tyglar iallafall. Dutti tjej! <3
 
Tröttmössa. Invigde nya reflexskydden idag oxå, så skönt med dessa istället för att greja på med skydd + benreflexer. Smidighet gillas!

Min träning går jättebra oxå! Ända sen jag fick dedär slaget i fejjan att jag inte har några magmuskler kvar så körde jag igång då på kvällen med 100 situps, plankan 60 sek och 20 armhävningar. Detta gör jag morgon och kväll. Alltså 200 situps, plankan 2 min och 40 armhävningar. Jag utökar när det känns enkelt. Det går enklare och enklare. Så ibland blir det 20 extra situps eller 10 extra armhävningar osv. NO EXCUSES! Jag måste få mer styrka så jag orkar, eftersom att jag kräver att B ska orka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0