Travbanan

Idag fick jag äntligen rida efter två dagars vila. Jag började med att massera och grejja, och hon kändes fin! Det tar sig. :-) Sen red jag en sväng på travbanan i kanske 45 minuter.
 
Skrittjobbade en del i början, och hon är ju ganska tjaffsig. Därför att hon inte vill behöva bära, och göra saker långsamt, som jag vill. Då försöker hon hänga fram, och jag erbjuder inte det = hon blir frustrerad. Men jag är bara lugn och konsekvent. Idag blev jag dock irriterad, och hon blev desamma. Så efter en del jobb i trav (som ändå gick hyffsat bra) så fick hon fatta galopp och rulla lite. För när jag insåg att det inte kommer att funka när vi båda är griniga på varandra, så kändes det bättre att låta henne jobba av sig lite.
 
Så hon fick rulla på ett varv i höger galopp, och hon var jättefin! Riktigt fin kvalité på högergaloppen som annars är den klurigare med takten.
 
Sedan skritt- och travjobb igen, och hon kändes spänd och trippig. Hon blir kort i steget och släpper ryggen. Men jag jobbade på, sedan fick hon trava. Hon var superfin!! Kom till ett riktigt bra läge, och fattade vänster galopp ur det. Superfin fattning, och trevlig galopp! Sedan saktade hon av då jag bad om det, och kom tillbaka i en lång och låg form i trav, där hon längde steget. Massa beröm och så avslutade vi där. Äntligen fick jag smaka lite på det vi höll på att hitta till innan skadan.
 
Imorgon vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag vill ju helst rida ut eller så, men känner mig ändå kluven om jag ska åka till ridhuset istället? Vi får se helt enkelt.. Vad jag vet är iallafall att vi får massör-besök på eftermiddagen. Spännande!
Hon ser dötrött ut... Kan lova att så inte var fallet. ;-D
 
Nu ser hon ut såhär iaf:

Så tanig hon är... :(

Kommentarer
Postat av: Jossan

Din häst är INTE tanig! Klart hon har tappat lite muskler men tanig är hon då rakt inte. :-)
Det blir bättre!

2016-01-14 @ 01:24:24
Postat av: Jossan

Din häst är INTE tanig! Klart hon har tappat lite muskler men tanig är hon då rakt inte. :-)
Det blir bättre!

2016-01-14 @ 01:24:24
Postat av: Lovisa

Inte tanig, lite omusklad men det är väl så det blir efter man haft otur i hagen.. :(
Förresten, fungerade din hembyggda thermobar?

Svar: Ja den funkade helt felfritt 😊 ska ta och skriva om det 👍
Josefine Fred

2016-01-14 @ 21:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0