Himmelsk häst

Red ut en sväng i regnet på en mycket fin häst ikväll. Vi tog den planerade joggingsvängen längs grusvägarna, där hon efter en lång framskrittning fick börja jogga i trav i tempoväxlingar och övergångar. Hon var kalasfin! Sådär riktigt trevlig takt som jag bara kan rida på föralltid, för att hon är så fin! Och det rörde sig ordentligt.
 
På hemvägen körde vi galoppfattningar från skritt, och varenda en satt, förvänd som rättvänd. Hon har annars inte velat fatta förvänd ute på vägarna när jag rider på ena vägkanten, men nu kan vi gå kvar på samma sida och hon fattar vilken galopp jag än ber om. Så duktig tjej! Sedan skrittade vi hemöver och hon kändes kanonfräsch.

Just det, jag bytte koppjärn i sadeln oxå till ett smalare, och jag hamnade så mycket bättre i sadeln. Jag kände mig mycket mer balanserad. Har senaste tiden känt att jag måstat jobba emot stigbyglarna och kämpa för att hitta balansen där, men inte idag. Så uppenbarligen behövde den komma upp lite fram då den låg lite i framvikt. Ska exprimentera vidare och se hur det ser ut när jag rider om ngn kan fota/filma osv.
 
Räck upp en hand ni som känner igen känslan vettja! Det var en helt ny upplevelse för mig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0