Dressyr

Idag var det dags för dressyr igen. Igår vilade hon, dagen efter lektionen, för att jag jobbade hela dagen. Så det fick bli så. Och idag ville jag rida igenom henne tills tävlingen på söndag. Men, ja.. Det var väldigt upp och ner idag. Mycket ner.
 
Jag började i skritt med att ställa henne på rakt spår, och lägga in halter osv, det vanliga. Det gick bra! Det kändes som att det skulle bli ett bra pass. Sedan när jag började jogga igång så kändes det först bra, men sen försvann den bra känslan. Fick liksom ingen koll på bogar och bakdel. Provade öppnor i trav och det gick okej, lite trögt så jag försökte få mer tempo. Gick helt okej, hon utförde rörelsen bra. Men sen när vi red ur det så fortsatte katastrofkänslan.
 
Det kändes riktigt illa. Jag var helt säker på att stryka mig från tävlingen på söndag. Sedan provade jag lite programdelar i trav, och helt plötsligt blir hon som förbytt och blir superfin! Då minsann gick det finfint att strutta runt i volterna och med bogar och bakdel på plats. Sedan slutade jag att rida program, och började med galopp, med övergångar. Katastrof. Alltså, katastrof. Hon var så stel, det gick inte att galoppera henne i vänster varv, sådär stel har jag aldrig upplevt henne. Hon brukar vara bäst i vänster galopp. Enklast, mjukast, hon blir lätt överställd i det varvet. Och nu var hon som en planka. Det funkade att rida öppna, det köpte hon, men sen blev det katastrof igen.
 
Jag hade ridit i typ en timme då och kände bara för att slita av mig håret typ. Men så kände jag att jag ville testa rida igenom hela LB:2an och det skulle få avgöra om jag skulle stryka mig eller inte på söndag.
 
Med ens jag vänder upp så blir hon som förbytt igen, och ger allt. Hon var med mig, och hon var hur fin som helst. Sneddade genom hörnen ngt så där la jag extra volter och red henne utåtställd och vände för ytter, då fick vi ytterbogen på plats och då blev hon ännu mer ridbar. Superfin! Och även i galopperna, inga problem att galoppera alls. Liksom what?! Vad hände..
 
Sedan travade jag av henne och hon hade jättefin takt och en rund, låg form. Och fin skritt hela vägen hem. Så ja, lite scizofrent pass. Men vi startar på söndag så får det gå som det går. Sedan kommer massören ut till veckan så då får vi se vad vi får för dom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0