Dressyrlektion

Idag var det dags för dressyrlektion idag. Jag var i en helt annan värld mentalt, och var så förvirrad över allt nytt jag lärt mig och läst, osv. osv. osv. Att jag inte visste varken in eller ut. Så jag red så jävla dåligt.
 
När G kom så började vi jobba övergångar, och då fick jag bra tips för att komma ur min störda ridning. Och då blev det lite bättre, men det var av och till. Jag var så frustrerad. Orkar inte ens förklara passet. Iallafall inte första halvan av passet.
 
Efter en skrittpaus och lite positivt prat så kände jag mig lättare, och då körde vi igång igen. Och Bella var då superfin! Så vi övade övergångar mellan alla gångarter, men mest trav och galopp. Vilket vi verkligen behöver. Det jobbet var superbra! Jag är så nöjd. Högergaloppen blir riktigt trevlig när jag får till den, det gäller att jag  tänker öppna där. Då hamnar hon på plats och det känns så tydligt. Vi fick varva mellan att samla lite och rida framåt lite oxå, nyttigt. I höger varv är det svårt att rida framåt, men vi tragglar på. I vänster varv känns det som en dans nästan.
 
Så, jag är glad att passet avslutades på ett bra sätt. Och efter en del analyserande har jag bestämt mig för att återgå till min lite mer avvaktande ridning, och inte rida för att få en superkvick häst, för det har jag redan. Hon gör allt jag ber om jag bara gör rätt. Att börja bli kvick hit och dit och kräva gensvar nu osv gör mig bara stressad, och såklart blir det inte bra för B när jag är stressad. Så vi återgår till våran stil och tar en sak i taget, och kör på positiv förstärkning. När hon hamnar mellan hjälperna så är hon så lyhörd och fin. Det funkar bra för oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0