Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass som var planerat att bestå av jogging och lite programdelar. Men det fick jag planera om lite, för B var lite trött idag. Lite seg i bakkärran, och låg sov i hagen då jag kom osv. Så, inte på topp mao. Det är dåligt väder och det kan ha påverkat henne under natten oxå.
 
Så vi körde lite chill. Började i skritt, och drev framåt ganska mycket för att inte låta henne hänga i min hand ngt. Så varje gång hon började lägga lite vikt så bad jag henne ta i lite till i skritten, och då blev hon fin. Det gick till och med att göra fina halter för bara sätet när jag red på detta vis. Sedan joggade jag igång med lite övergångar och volter osv. Det var lite svårt med formningen, hon känns lite stel.. men övergångarna var fina.
 
Började sedan med vänster galopp, och la mig på stora 8an över hela ridbanan och red rättvänd vs förvänd galopp. Det tog ett bra tag innan jag fick igång bakkärran i galoppen idag. Hon var fyrtaktig och slö i baken, så jag fick verkligen rida igång röva på henne. Då blev hon jättefin! Så då la jag in förvänd galopp, och jag började även att sänka och runda hennes form. Hon var superfin där. :-)

Sedan över till höger galopp. Lite bättre startläge här. Men hon skjuter ut vänsterbogen nå otroligt alltså, och det är riktigt klurigt att få henne på plats. Jobbade likadant som i onsdags för Gittan, och likadant som hon gjorde då gjorde hon nu. Hon sparkade bakut två ggr när jag lyckades få henne rak. Hon tyckte det var riktigt besvärligt. Men hon kämpade på. Och när det gick bra så la jag ner henne i formen där oxå till en rund och låg form. Hon kom till en rätt okej formning tillslut, så jag fick liksom nöja mig. Hon kändes ju trött osv. så jag kan inte pressa hur mkt som helst.
 
Travade av ett par varv på lång tygel. :-)

Imorgon är det tävling, så får hoppas B är lite piggare och fräschare imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0