Gårdagens dressyrlektion

Igår red jag dressyrlektion för Gittan. Jag hade ju fått lite inspo från bl.a artikeln jag länkade till här, och även hade jag fått inspo från en annan artikel jag snubblade in på. Så jag började passet med att hon skulle förflytta sig i skänkelvikning på volt, när jag bad om det. Annars tar det typ ett halvt varv innan hon svarar, hon börjar med att gå emot och inte vilja flytta sig. Men igår så provade jag att säga till henne, hon blev lite grinig, men hon lyssnade. Det är en balansgång det där. Jag har en otroligt positiv och ambitiös häst, och det är inte en häst man normalt bara säger till, så som sagt. Det är en balansgång.
 
Sedan när G kom så fick vi fortsätta jobba med skänkelvikningar. Jag har ju känt att jag har stora problem med att få henne att flytta undan höger skänkel, det blir liksom inte riktigt bra. Så jag fick träna på att verkligen rida framåt samtidigt som jag flyttar. Riktigt klurigt. Jag fick först rida skänkelvikning på långsidorna, och använda väggen som hjälp så att jag kunde rida på framåt samtidigt som jag flyttade henne. Sedan fick vi rida skänkelvikning på diagonalerna med samma tänk.
 
Det var väldigt klurigt, ett riktigt fulpass. Men jag var glad och höll humöret uppe, kämpade på, så det kändes ju inte dåligt, fast det var dåligt. Haha. Alltså, ni kanske hajar? Det var inte av kvalité det vi gjorde, men det kommer att ge kvalité i det långa loppet eftersom hon får töja och sträcka ut det jag inte riktigt lyckas med själv.
 
Sedan jobbade vi i galopp, och där fick vi verkligen igenom henne, och jag fick lite aha-upplevelser. Det gäller mest högergaloppen. Den var fyrtaktig och platt från början, och sen fick jag verkligen rida igång hennes bakben. Vända framdelen till bakdelen, rida henne på ytter, tänka rakställd/nästan utåt, och så rida på FRAMÅT. Superbra jobb för B. Och mig.
 
Vänstern gick som en dans, superfin! Och vi gjorde några övergångar vilka gick super. :-D
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0