Renodling av hjälperna

Jag läste ett en bra artikel på Hippsons fb-sida igår. HÄR är länk till artikeln. Den handlar om att få glada och lyhörda hästar. Det var en bra artikel, och jag blev inspirerad av den. Jag har ju en grymt positiv och glad häst, men jag mesrider ibland och kanske ber om ngt, inte får nå svar, och sen gör jag ngt annat. Typ. Så jag blev inspirerad att faktiskt kräva det jag först bett om. Eller egentligen, det jag behöver göra är att bestämma mig för vad jag vill be om helt enkelt. Och sen göra det.
 
Jag red ut i skogen idag, Bellis var så fin! Jag hade tanken mot att renodla hjälperna, och samtidigt ha i åtanke att hon ska vara självbärig, inte hänga sig fram utan ha aktiv bakdel hela tiden. Och det funkade så bra. Jag red massvis av övergångar mellan skritt och trav, där jag sket i formen helt. Jag ville att hon skulle starta traven då jag bad om det, och sakta av till skritt för sätet, när jag bad om det. Inge handbroms. Och detta gjorde henne så fin, hon trampade på i en rund och låg form längs skogsvägarna. Uppåt och neråt gick vägarna, och massa rötter och grejjer som fick agera bommar. Hon var verkligen superfin.
 
Sen kom vi till en uppförsbacke där vi tog en galopp, och då stod jag i lättsits och hon fick rulla. Fin! Sedan fortsatte vi med övergångarna mellan skritt och trav, och sen kom vi till samma backe igen och tog andra galoppen. Superfin. :-)

Sen blev det skritt hela vägen hem, och hon behöll ryggswinget och en ganska bra takt hela vägen. Så duktig.
 
 
Regnet verkligen ÖSTE ner på oss innan jag sadlade. Jag tog ut henne i från hagen i världens spöregn, sen stod vi som två dränkta katter i typ en kvart tills det slutat. xD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0