Galen rödpuppa

Som jag skrev i tidigare inlägg blev det även dags för häst nr två, nämligen lilla Bella. ;-) Sedan förra galna passet i ridhuset, och det faktum att hon gick runt och visade ögonvitorna och hade DEN blicken idag redan när jag hämtade henne från hagen, så förstod jag vad jag hade att vänta. Att det blåste ute gjorde inte saken bättre.
 
Men jag tjurig som jag är skulle jag rida ut iallafall, hade en bra plan om att rida bort till bullås och jogga/galoppera påvägen dit, och så skrittklättra innan vi skulle trava/galoppera hemöver igen. Men efter ca 5 min längs vägen, i blåsten, så vände jag... Hon blir en trafikfara när hon är såhär explosiv. Full i energi hon inte vet vad hon ska göra av. Så jag ändrade planen till att jobba på travbanan istället.
 
Började med lite skritt, men tänkte att hon skulle få jogga igång tidigt pga all den energin. Men hon skötte sig inte alls i traven, hon spände sig och höll på. Så hon fick sakta av till skritt varje gång hon spände till. Tillslut började jag istället galoppera, och ja då går det bra att röra ryggen minsann! Jättefin takt osv. Första varvet vart hon spänd och rädd på kortsidorna, men det gick till sig.
 
Det blev bara galoppjobb idag, och avsaktning till skritt. Inga snygga avsaktningar för fem öre, för hon kunde absolut inte slappna av övht. Så hon fick skritta tills hon var lugn varje gång innan ny fattning. Jag fattade mycket förvänd galopp idag, och hon tog rätt galopp VARENDA gång! Duktig tjej liksom.
 
Och hon skötte sig jättebra. Red massa tempoväxlingar, där hon fick samla sig ganska rejält, och sedan galoppera på. Och så blandade vi detta med förvänd galopp på kortsidorna. Lite varvbyten osv. Även lite skrittpauser givetvis, sedan upptog vi galopparbetet igen.

Avslutade med låg och rund form där jag ville att hon skulle stretcha ryggen så mycket hon bara kunde. Det gick okej! Vi gjorde detta i höger varv, och då rinner hon ju iväg lite när jag får ordning på delarna, för att hon inte orkar. Men ändå helt okej.

Idag jobbade jag mycket med yttersidorna, som vanligt. Och i högervarvet fick jag till riktigt bra känsla bitvis, och ett tag där fick hon en riktigt bra högergalopp! Kändes nästan som vänster galopp. Så det börjar ta sig.

Imorgon ska vi rida första lektionen på ett helt halvår... :O
 
 Titt! Hon är ju hur nöjd som helst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0