Uteritt...

Idag hade jag planerat ett lugnt joggingpass i lång och låg form längs vägarna. Men B hade andra planer. Hon är riktigt vårpigg just nu. Herregud, stressig och spänd och har så svårt att koncentrera sig.
 
I början så gjorde jag som jag gjort senaste passen, red på framåt. Men det funkade inte idag. Jag hade raka bettet, och nu kan jag konstatera att jag kommer att skrota det ett tag. Det är som natt och dag. Hon blir så tung på det raka, herregud. :o Hon lägger hela huvudet där och så håller hon fast där.
 
Men iallafall, det funkade inte att rida på framåt, så jag red halter och tänkte mer kontroll idag. Fokuserade på en linje och jobbade på rakriktningen. Pilligt värre.  Hon vart rätt fin, och då la jag in jogg. Tills hon tappade ryggen, då blev det skritt igen.
 
Tillslut blev hon fin i trav oxå. Men på hemvägen, då blev det andra bullar. Från början precis när vi vände blev jag förvånad för då var hon hyffsat lugn och hade ryggen med sig. Men sen spände hon till. Provade lite galopp, provade trav osv. Men nä, ingen höjdare idag. Jösses.
 
Sånahär pass.. ja.. det är liksom bara att "härda ut". Hästen ska röra på sig. Jag får skita i att det ska gå bra. För det gör det inte när hon är såhär.
 
 
Imorgon blir det vila, och på torsdag träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0