Dressyr

Imorse var det dags för dressyr igen. Jag hade planerat att rida igenom LB:2an, men det blev inte riktigt så. B var rätt fin idag, ganska ridbar. Speciellt i förhållande till senaste passet i den paddocken. ;-) Jösses.
 
Jag började med att ta igenom förhållningarna. När dom var okej gick vi in på öppnor i skritt, på långsidorna, och uppridning på medellinjen.
 
Gick över till trav och fortsatte jobba öppnorna på långsidorna och så uppridning på medellinjen. Hon var väldigt fin i detta jobb, hon trissade inte upp sig nånting alls över att ridas upp på medellinjen. Wow, tänk om hon börjar bli så van nu att det inte är en deal för henne. :-D Yey liksom. Red runt lite olika vägar sedan för att känna av läget, och hon var med mig. Hon var fin i båda varven.
 
Efter ett bra tags joggande så fick hon skrittpausa innan jag funderade på resterande uppgifter. Jag tänkte först travdelar av LB:2an, men jag ändrade mig och ville galoppera först.

När jag tog tyglarna blev hon väldigt spänd och tog inga förhållningar, så jag fick tänka öppnor hela tiden. Då lugnar hon sig och hamnar bättre mellan hand och skänkel. Men det tog ett tag innan hon var stadig där. Då fattade jag galopp, och så jobbade jag som en stor 8a över hela paddocken, där ena varvet var rättvänd galopp, och andra förvänd.
 
Började i höger galopp. Den förvända var lite trippig, men hon höll den och hon var fin när jag hittade knapparna. Ganska rund.
 
Sedan i rättvända galoppen i höger varv så fick jag tänka till ordentligt, vägleda mig själv för att rida in delarna där. För hon blir ju så att hon skjuter ut vänster bog, och då vill jag ta i inner tygel, men jag behöver komma ihåg ytter skänkel istället och tänka att hon ska runt och fram med sin vänstersida, och endast leda med inner tygel. Och när hon då vill parera genom att svänga för min innertygel, då kommer innerskänkeln och stöttar upp. Då blir det superbra! Så hon blev väldigt ridbar i högern. Det känns väldigt bra att jag lyckas hitta bra ridning för att kompensera upp problemen vi får i det svåra varvet.
 
Sedan körde vi vänster varv, och den förvända vänstergaloppen var riktigt fin! Stor och luftig, stadig. Trevligt. :-) Den rättvända fick jag jobba lite med. Även där måste jag komma ihåg mycket ytterskänkel, och även komma ihåg att leda för innertygel och stötta med innerskänkel.
 
Hon jobbade på fint, och jag  gjorde ju ett par avsaktningar här också, till SKRITT. :-D Och det gick så bra! Så jag avslutade där. Fuxhjärnan fick jobba idag och så även kroppen, så någonstans måste man nöja sig. Det blev alltså ingen programridning öht. Men det får bli en annan dag. ;-)
 
Påväg till paddan
 
Sedan släppte vi två superlyckliga hästar på bete. :-D Så underbart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0