Dressyrlektion, duschning och skoning

Idag har det varit en lång dag för Bellabus. Hämtade henne på betet ca 10 imorse, för att åka upp till stallet och göra iordning henne för träning, och göra övningarna jag fick av Jossan igår. Bella njöt som tusan av massagen hon fick, så det var garanterat ngt som släppte. :-)
 
Jag började passet med skrittjobb. Först att hon skulle ställa sig på rakt spår, och sedan la jag in förhållningar, halter, uppridning på medellinjen, osv. Blandade lite. Sedan joggade jag igång henne lite. Hon kändes lite ostadig. I höger varv kändes hon finast, och i vänster varv lite stretig. Hon har alltså bytt bra sida, i vissa lägen. ;-) 
 
Jag red skänkelvikningar och det gick helt okej. Sedan kom Gittan och jag förklarade läget. Vi körde igång i trav, och red lite övergångar i serpentiner. Bella var superfin! Jag fick lära mig hur jag skulle få henne att sitta till lite mer på röva i igångsättningen till trav, så att hon inte skjuter ifrån så mycket. Utan bära sig bättre.

Sedan red vi öppnor på långsidorna, och dom var lite kluriga idag. Jag var trött, så fick rycka upp mig så jag kunde rida och inverka korrekt. Då gick det såklart mycket bättre. Sen fick jag stanna på en 8 volt och tänka diagonala hjälper i lösgörande syfte. Innerhanden leder och ytterskänkeln driver. B vart superfin och jag fick in en ny känsla.
 
Efter skrittpaus skulle vi galoppera, och jag bad om att få rida på diagonalen och göra övergång till trav och sedan ny fattning. Vi började på stor volt i mitten för att hitta ett bra läge. Hon kändes lite lång och lite tung fram, men Gittan guidade mig rätt så nu vet jag hur jag behöver göra när hon hamnar i det läget. Koppla på magmusklerna, använda buren hand framför mig, och bara mjukt rida henne mellan skänklarna. Superfin blev hon verkligen!!

Så jag började rida in på diagonalerna och göra en övergång innan x, och ny fattning innan spåret igen. Det gick så grymt bra!  Gud det känns så bra. Jag rider henne in i övergången vilket gör att jag kan sakta av vart som helst och hon är med mig. Och hon stressar inte iväg sen. Det är helt otroligt! Och hon väntar på nästa fattning ist för att gissa när hon ska ta den.
 
Så efter lite finjusteringar (typ att hon drar till vänster i diagonalen när jag kommer i vänster galopp) så kändes det riktigt riktigt bra, och då avslutade vi med en kort avtravning lång och låg.
 
 
Efter det for vi tillbaka till stallet och Bella fick ett bad från topp till tå. Vilket inte var så populärt, hehe. Hon gillar inte att duscha alls. Men det var nödvändigt. Hon blev schamponerad i Probs schampoo, som är bra mot flugfän och skit. Efteråt fick hon pälsglans i man och svans, och sedan sprayade jag in henne med flugmedel. Hon är så fräsch och fin nu. ;-)
 

Sen kom G och skodde henne så nu har hon fina fötter oxå. Det var nog på tiden, för efter träningen hade ena skon gått av på mitten (men den satt kvar på foten).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0