Gårdagen + idag

 
Då Melina inte hann rida igår så for jag dit efter jobbet för en liten kvällstur. Jag hade gjort klart allt annat på morgonen så som att beta henne, och göra övningarna, så endast ridningen stod på schemat. Först klev jag upp 05.30 för att göra allt innan jobbet, men nä, jag orkade bara inte. Så det kändes bättre att dela upp det.
 
Jag tog en tur i skogen, först skritt hela vägen dit. Sen jogging uppförs i skogen, och fyfasen vad hon var frän! Riktigt trevlig och taktmässig trav, och vilket ryggswing. Helt otroligt. Vi dansade fram. Och det var roligt att jag kunde ha henne så pass mellan hand och skänkel ute i skogen, annars är hennes fokus helt nån annanstans liksom. Så det var ett riktigt häftigt pass.
 
Vi skrittade hela vägen hem, då hon ju vaccinerades i fredags och inte får svettas ännu.
 
Säljer mitt High Function om någon är intresserad!

 
Idag så red vi bort till Alnö ridklubb och red lite programdelar. Eller programvägar snarare. Jag måste göra dom till en del av vardagen så fröken B inte blir alldeles till sig när vi kommer på tävling. Alldeles logiskt, elr hur? Men det blir lätt att man glömmer av det och bara harvar på längs spåret, volter och typ vända över ridbanan. Typ.
 
Idag tänkte jag reparera/jogg/chill, och att jag skulle vara jättenoga med att forma henne och verkligen rida varje steg. Det gick super! Jag är nöjd med min insats. Och även Bellas såklart. Jag red massa uppridningar, snett igenom osv. Sådant som hon går igång på. Och varje gång hon spänner till och förlorar kontakt med mig så lägger jag en volt och kommer igen. På så vis lär jag mig att reda ut problemen när hon blir spänd och snabb, och hon lär sig att känna trygghet i min ridning. Så det känns väldigt bra. Hon blev sur typ 2-3 ggr mot högerskänkeln, men bara så pass att hon la örona bak lite. Lite nojig blir man ju av att veta att hon är sned i bäckenet och liksom har lite svårare för sig i höger varv än hon borde, men jag följer Jossans anvisningar om att rida som vanligt.

Det blev skritt och trav idag, och vi avslutade alldeles lagom. Hon får ju som sagt inte jobbas svettig ännu så vi chillar ett par dgr till. Ska försöka få till träning på torsdag, då ska vi köra igång igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0