Gårdagens kaos...

Igår var det dags för ett dressyrpass. Jag tänkte slipa lite på vägarna i dressyrprogrammen. Men redan innan jag kommit av gårdsplanen så flyger hon rakt upp i luften för att hon blev rädd... och så fortsatte turen mot alnö ridklubb. Tre ggr flög hon upp i luften.... blandat med att nervösbajsa.
 
Detta fortsatte i paddocken, och jag insåg ganska snart att detta blir ett rejält kaospass. Jag fick lägga om planen både en och två ggr. Ge långa tyglar, analysera, fundera. Hon var rädd för exakt allt. Hon hade fokus nån helt annanstans än med mig. Så jag beslöt mig för att köra enformigt. Hon behöver fyrkantigt och enformigt när hon är såhär.
 
Så jag började rida skänkelvikningar i skritt på varje diagonal. Det gick riktigt bra. Sedan fortsatte vi i trav, och det gick oxå ganska bra. Lite ofokuserat från båda, jag var inte heller i mitt bästa skick idag.
 
Tänkte att jag skulle prova lite galopp, för många ggr är det just galoppen som fungerar bäst även när hon är kaos. Men inte idag, provade en gång och det räckte. Det var väldigt spänt och inte alls ridbart. Så jag gav upp galoppen.

Då gick vi tillbaka till skänkelvikningarna och lekte med olika tvärningar och olika långa linjer. Och det gick bra. Vi fick ut ngt av passet trots allt. :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelia

Kan du inte skriva ett inlägg om ditt Micklem träns? Hur är det i storlekarna och vad du tycker om den o sånt ?

Kram

Svar: Absolut det kan jag göra :-) MVH Jossan
Josefine Fred

2016-05-24 @ 13:08:41
URL: http://www.nouw.se/emeliaperala

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0