Uteritt på fin tjej!

Idag var ett ganska intressant pass. Jag var väntande och lyhörd, istället för att gå in och bestämma och få panik om inte allt är på plats liksom. Jag bestämde mig ganska fort för att det skulle bli en uteritt där vi tar igenom förhållningarna. Och idag när jag började ta förhållningarna så kände jag direkt att hon tappade takten istället och blev kort i steget, men istället för att bli en panikkärring, som Sandra säger, så blev jag inte det, utan jag sket i takten. Jag valde att bara jobba med förhållningen.
 
Ur denna kackiga, korta skritt så gjorde jag travfattningar, vilka var hur fina som helst! Traven efter var oxå fin. Tills hon spände till för mkt, och när hon släppte kontakten och inte tog förhållningen så red jag igenom den, ibland i fortsatt trav, ibland fick jag ta ner henne till skritt. Så första biten av passet red vi mest övergångar, och hon var väldigt rund och fin i formen i själva igångsättningarna och sekunderna efter. :-) Superduktig!
 
Sedan kom vi upp på vår lilla stig som är uppförs, den är slingrig, den svänger, ja, det är en superbra joggingsträcka tycker jag. Det gick jättebra. Jag fortsatte vara tydlig, och fortsatte att bara fokusera på förhållningarna.
 
När vi kom upp och skulle rida hemöver så fick hon lång tygel direkt, och hon går LUGNT. Elr, hon går taktmässigt och har hela kroppen med sig. Då kan man säga att arbetet gett resultat, för annars pinnar hon på som en stressad iller.
 
När jag tog tyglarna igen så hade jag planerat travjobb på vägen hem oxå, men hon var sugen på galopp, så jag tänkte why not. Så jag fattade, och hon var spänd, men jag fortsatte att bara tänka lugn, avslappning och förhållning.
 
Längs vägen så exprimenterade jag lite, och jag kom på att jag kan ju träna galoppfattningar från skritt. Övergångar mellan skritt och galopp. Samma här, så behöver jag inte få panik för att hon inte skrittar i en bra skritt. Jag provade att ignorera detta och fokusera på bra fattningar. Och bra fattningar tog hon, och hon tog nästan varenda en rätt. Hon fattade rättvänd som förvänd galopp. Hur duktig som helst! Inte en flipp alltså. Faktum är, att för varje galoppfattning jag gjorde, desto lugnare blev hon??! Desto rundare i formen blev hon i fattningen, desto lugnare takt hittade hon, och så småningom även en bättre rygg.
 
Det är ju helt otroligt! Avsaktningarna funkade dom oxå, inte perfekt, men alltså, dom funkade. Galet bra alltså. :-D Utan flipp.. utan stress... Kanske pga att jag var så lugn? Och så hade hon en bra dag såklart. Men detta var ett intressant pass. Jag ska bli bättre på att välja. Välja vad som för dagen kan passa, istället för att få panik när allt inte sitter ihop.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0