Vaccination

Imorse for jag upp till B för att greja lite. Jag tog in henne och gjorde övningarna som jag fick av Jossan igår, och det gick så himla bra. En grej vi absolut inte fick göra igår, för att Jossan tagit första initiativet till det, var att trycka ner vänstra bäckenhalvan så att hon svankar med den. Det var helt omöjligt igår, men idag gick det problemfritt. Gjorde övningen ggr två, och när jag skulle prova en tredje gång blev hon arg, så då lät jag henne vara. Och gjorde en annan övning som ger samma effekt men man utför den på ett annat vis så att B inte blir sur.
 
Andra sidan gick oxå bra.

Sen till det här med att jobba funktionellt. Jag är så himla impad! Shit vad kul det är att pyssla med sånthär. Som jag skrev i förra inlägget så ser det ut som man bara står och håller handflatorna rakt upp och ner på hästen, men det händer så sjukt mkt i hästkroppen av så lite "doing". Hon började smaska och tugga direkt, helt otroligt alltså. Och jag lyckades med alla tre lägen (höger/vänster, framåt/bakåt och rotera).  Så det känns väldigt bra. Jag kommer veta att jag gör allt jag kan för att hon ska komma  tillbaka i rätt läge igen, och att jag fixar detta tills Jossan kommer inom 3 veckor. Så får vi se hur läget ser ut då.
 
Efteråt gick vi ut och gick i 15 min, sen betade hon i 30 min, och så gick vi hem i 15 min igen. När vi betade kom en amstaff utkutandes från skogen, alltså den kom typ flygandes i full kareta. Jag ba "lugn lugn lugn" till mig själv. Bella var superlugn, så det var bra. Den hängde där med oss ett tag, sen kom ägaren. Hunden var supersnäll så det var ju bra, och den var väldigt fascinerad av Bella.
 
Efter detta så lastade jag henne och åkte in till kliniken för vaccinering. Jag trodde att jag var två dagar sen denna gång, men när jag kollade i passet hos veterinären insåg jag att jag var tidig. Herregud när ska jag lära mig att faktiskt läsa i passet och inte leta blogginlägg hit och dit som jag skrivit, och utgå ifrån dom!? Jaja, hellre för tidigt då än för sent, som året innan. Haha.
 
Nu är det gjort iallafall. Influensa och botulism stod på agendan. Hon var som vanligt dramaqueen, och var som en riktig orm alltså när veterinären skulle sticka henne. Käftarna öppnades och hon bet mot mig flera ggr, men tack och lov hade hon inga planer på att faktiskt bita PÅ MIG. Vilket var tur för hon bet mot mitt huvve en gång så dregglet fastnade i håret. Jag tror hon bara vill visa sitt missnöje lilla pullan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0