Dressyr

Idag for vi in och red lite dressyr i ridhuset. Tänkte att det kunde vara bra med tanke på  att hon gått ganska lätt senaste dagarna pga underlaget ute.
 
Bella var väldigt pigg och springig idag, och kändes ganska lång i kroppen. Hon kändes okej i skritten. Vi gick sedan över till trav, och det var typ rally-trav. Jag försökte lugna henne osv. men hon är så svår när hon är såhär. Spänd och bara springer liksom. Jag provade lite övergångar, men det gav inte något resultat direkt. Övergick till skänkelvikningar, men hon bara sprang. Så jag provade att vara extremt tydlig, med ett tydligt stöd på ytter och så flytta för innerskänkel då, och då började hon lyssna. Då flyttade hon sig korrekt, och sedan blev hon lugnare ju fler ggr jag gjorde på detta sätt. Så det var ett stort plus att vi hittade någon form av samarbete där.
 
Sen skrittpaus innan galopp. Började då i vänster galopp, och hon var fin bitvis, men bitvis blev hon väldigt snabb. Jag gick över till förvänd galopp och hade samma tänk som för Gittan senast, att hon ska få galoppera på, och stretcha sidorna. Hon var rätt fin faktiskt! Varierade rättvänd och förvänd. Gick sedan över till höger och gjorde samma sak. Hade faktiskt bra utgångsläge i höger galopp, men fick ingen superkänsla sådär. När jag försökte lugna henne lite med sätet så bröt hon istället av. Hon är väldigt svår just nu känner jag. Men vi varierade rättvänd/förvänd här oxå och fick till hyffsat bra känsla.
 
Travade sedan av på lång tygel, och även här var det svårt att lugna takten.
 
Imorgon är jag sugen på att åka in en till sväng till ridhuset och se om passet gav resultat, så att jag isåfall kan jobba henne lite mer ordentligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0