Dressyr

Idag blev det en tur in till ridhuset idag igen, och som jag hoppades på så var Bullis betydligt mer ridbar idag. Så skönt! Skrittade först fram, och sedan började jag skrittjobba henne med att flytta bakdelen istället för att göra en hörnpassering. En framdelsvändning alltså. Ganska kravlöst. Men hon gjorde det bra. Joggade sedan igång, och jag kände direkt att jag hade lite mer att säga till om idag, så jag bad om en lugnare takt och jobbade med takten helt enkelt. La in volter, och såg till att hon inte skulle smygöka osv. Hon var fin! Väldigt trevlig.
 
Sedan gick jag över till att jobba övergångar mellan skritt och trav, och dom var oxå ganska bra. Och sedan gick jag över till galopp, och hon var väldigt fin här! Frustade och var allmänt nöjd. La inte lite övergångar till trav och ny fattning oxå, och det gick alldeles toppen. Lite spänd såklart i traven efter, så jag la en volt tills hon lugnade sig, och fattade därefter ny galopp. Hon var duktig!
 
Planen sedan var att travjobba henne på långsidorna med öppnor, och en del skänkelvikningar. Men då det kom in en ridskolegrupp då så fick jag lägga om planen. Jag hade då bara en tredjedel att rida på, och det blir ungefär som en fyrkant. Så jag valde att fortsätta jobba med övergångar nu när hon ändå var lugn och ridbar. Hon var så fin! Galoppen idag var verkligen kanon, hon satte sig på rumpan utan problem idag, och gjorde fina avsaktningar och galoppfattningar. Hon blev väldigt spänd i traven där emellan, och att bara rida på en volt hjälpte inte, så jag började flytta henne i volten istället, och då fick jag resultat. Så så fort hon började länga lite på steget och lugna sig så fattade jag ny galopp. Och detta upprepade vi tills det kändes bra i båda varven. Tills hon började tagga ner i traven. Sedan travade vi av lång och låg. Superfin tjej!! :-)
 
Imorgon blir det en mörk och isig uteritt efter jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0