Dressyrlektion

Igår så red Othilia ut på Bella en sväng i alla gångarter, det hade gått bra, Bella var pigg men fin.
 
Idag så for jag över till Färsta och hade äntligen lyckats få en lektion för Gittan. Vanligtvis är det oftast att välja och vraka dag och tid för mig, men nu har vi verkligen inte lyckats förrän nu. Så det var skönt! Och välbehövligt. :-) Jag fick lära mig att hitta igen dom där så kallade benen igen. Jag skrittade fram först, och då red jag skänkelvikningar och tempoväxlingar, och det gick rätt bra. Joggade sedan igång när Gittan kom, och då red jag serpentiner, som övergick till typ en kvadratisk 8a, där jag längs spåret fick tänka öppna varje gång jag kom dit. Här så påminde G mig om att rida med vaderna och inte hamna i det att jag lägger till hälen liksom, och vilken skillnad. Att hitta en mjuk kontakt med vaden som hon lyssnar på. Jag fick ligga på en volt och förminska/förstora tills jag hittat känslan i båda varven. Bella vart mkt fin!
 
Sedan så fick jag rida öppnor längs långsidorna, med dehär vad-tänket. Samtidigt påminner jag mig själv hela tiden om att SITTA ner på rumpan och SLAPPNA AV. Det är den stora grejen just nu. Oavsett vad jag lär mig, om jag inte sitter ner på röven och slappnar av så blir det inge bra. Men när jag gör det, ja då kan jag göra vilken övning som helst. Jag är ju helt klart ngt på spåren. Superkul var det att rida när jag fick den känslan.
 
Sedan fick vi galoppera. Först på volt, och sen ut på fyrkantsspåret och tänka bibehållen takt. Bella var otroligt fin! Och jag fick tänka till ordentligt, sitt rumpan, slappna av, mjuk i handen. Jag börjar gärna att plocka med tyglarna och tar dom mot mig, men det fick jag låta bli idag. Och hon blev ju helt självbärig då, så jag måste få in mer säte och rumpa, och mer buren hand. Jag fick lägga små volter i volten, och tänka bibehållen takt där oxå. Supernyttigt verkligen. Sedan fick jag göra några övergångar, detta var i höger varv, för där blev galoppen så kantig. Och dåliga fattningar. En superbra sak som B gjorde var att när jag galopperat i vänster och saktade av så fick vi till superfin och trevlig trav utan stress. Men iaf, i höger galopp så fick jag typ bitvis släppa ytterstödet, för jag tar bort hennes rörelse när jag tar för mkt i ytter. Hon blev riktigt rund och fin, men framförallt självbärig i galoppen när jag slutade fingra på ytter.
 
Jag är sugen att träna imorgon med, men då funkar det såklart inte. Så jag klurar på om jag ska åka in själv och jobba vidare med vaderna och rumpan på mig, och sedan rida lite övergångar och jobba lite förvänd galopp.. Hade även tänkt ha en liten photoshoot, men Bella har inga sulor bak än, så hon får styltor.. Vi får se hur det blir.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0